Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Η Τουρκία κατηγορεί την ΕΕ πως είναι «αιχμάλωτη» της Ελλάδας και της Κύπρου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ότι η Τουρκία κατηγορεί την ΕΕ πως είναι «αιχμάλωτη» της Ελλάδας και της Κύπρου και πως «εκβιάζεται» από τις δύο χώρες, είναι απλά… εξωπραγματικό. Η Τουρκία, που δεν την αγγίζει κανείς και που της επιτρέπεται να κάνει όσα κάνει, κουνά το δάχτυλο στην (ανύπαρκτη) ΕΕ! Τρομερά πράγματα…

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου εξωτερικών Χαμί Ακσόι σχολίασε τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ, στην οποία έγινε αναφορά και στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Αναλυτικά η δήλωση Ακσόι:

«Η δήλωση που κυκλοφόρησε ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου 2020 επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το Συμβούλιο είναι αιχμάλωτο της κατεύθυνσης και του εκβιασμού δύο κρατών μελών.

Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να είναι μέρος της διαδικασίας που στοχεύει στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής.

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση δεν πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, η οποία είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας, αλλά προς την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση, που είναι οι κύριες πλευρές που εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη της ΕΕ, βλάπτουν τα συμφέροντα της ΕΕ και αυξάνουν την ένταση.

Για μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα, οι σχέσεις καλής γειτονίας όπως έχουμε τονίσει εξαρχής, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία, χωρίς να παραιτηθεί από τα δικαιώματά της, θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα θετικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ