Ανεργία: Επιστροφή στις μαύρες ημέρες του 2014 με ιλιγγιώδη άνοδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θλιβερό ρεκόρ ανεργίας της κυβέρνησης στην οποία ήταν υπουργός, κινδυνεύει να αγγίξει η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, την οποία η Ελλάδα την είχε πληρώσει ακριβά και χρειάστηκαν χρόνια για να μπορέσει να συνέλθει. Δυστυχώς, από τον Οκτώβριο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά, αφού η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στην αγορά εργασίας.

Η πανδημία και η αστοχία στις κινήσεις στήριξης της οικονομίας έχουν επιτείνει την κρίση στην απασχόληση, ενώ στα μεγέθη που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ δεν υπολογίζονται οι μικρομεσαίοι, αυτοαπασχολούμενοι και άλλοι επιχειρηματίες που έχουν καταστραφεί.

Έσπασε πάλι το φράγμα του 1 εκατομμυρίου

Σε 1.095.997 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων τον Ιούλιο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 12,97% σε ένα έτος, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το άνοιγμα του τουρισμού τον Ιούλιο συνεισέφερε θετικά στη μείωση των ανέργων μόλις κατά 30.100 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο, με το ποσοστό να παρουσιάζει πτώση κατά 2,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Ιούλιο 2020 ανήλθε σε 1.040.852 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ