Τι θα συμβαινει αν ένα παιδί δεν θελήσει να φορέσει μάσκα στο σχολείο – Τα ερωτήματα που βασανίζουν τους γονεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα μεγάλο ερωτημα που βασανίζει γονεις και εκπαιδευτικούς είναι το τι θα συμβεί αν ένα παιδί αρνηθεί να φορέσει μάσκα στο σχολείο ή παριστάνει ότι την φοραει και την βγάζει μετά από λίγη ώρα.

Δεν είμαστε στην εποχή που οι δάσκαλοι έριχναν χαστούκια ή έδιναν ξυλιές με τον χάρακα.

65901D55 192C 4D05 9CF5 E49E1ED0F0CF

Γύρω από αυτό το θέμα έχει αρχίσει και δημιουργείτε ένας πανικός και υπάρχουν δεκάδες ανεύθυνες υποθέσεις για το τι θα συμβαινει σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλα όσα κυκλοφορουν όμως είναι απλώς υποθέσεις, κάποιες μαλιστα πολύ τραβηγμένες καθότι η φαντασία του νεοέλληνα πάντα οργιάζει σε τετοιου είδους καταστάσεις.

9E5DF694 CA3E 4FFC 8746 0C530F0220BB

Ακουστηκε πως η αστυνομία και οι δάσκαλοι θα στέλνουν το πρόστιμο στους γονεις των παιδιών, επίσης ακούστηκε πως όσα παιδιά παραβιάζουν τον κανόνα με την χρήση της μάσκας θα αποβάλλονται από το σχολείο. Όλα αυτά βέβαια δεν ισχύουν και θα ήταν παράλογο να ισχύσουν.

B033665E 120C 48CC 9BF3 A467F553AF3E

Δεν μπορεί τα παιδιά να κάνουν μαθήματα με την παρουσία αστυνόμου στην τάξη, αυτό δεν έγινε ούτε την εποχή της χούντας και ούτε βέβαια μπορεί να απειλείται ένα παιδάκι με χρηματικό πρόστιμο.

0D099B70 24F4 4124 BB3D BCB4FE29BE84

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας  ωφειλει να ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν γονεις και εκπαιδευτικούς για το πως θα επιβληθεί η χρήση μάσκας στα παιδιά που είναι σε τρυφερή ηλικία, ώστε να σταματησουν να κυκλοφορουν διάφορες ανεύθυνες θεωρίες που τρομοκρατουν αντί να βοηθούν τους εμπλεκόμενους.

Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης λοιπόν και του πρωθυπουργού  προσωπικά που καρπώνεται τα πολιτικά ωφέλη από την δωρεάν παροχή μασκων στα σχολεία καθώς παντού τονίζεται ότι η όλα έγιναν έπειτα από εντολή Μητσοτακη, να ξεκαθαρίσει η κατάσταση το συντομότερο.

Εχουμε ακούσει και εμείς κάποιες πιθανές λύσεις σε αυτό το θέμα αλλά δεν θέλουμε να τις μεταφέρουμε γιατί δεν είναι ακομη κάτι επίσημο ούτε κάτι που να μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά. Η μόνη λύση που έχει κάποια δυνατότητα  εφαρμογής είναι όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα να στέλνονται πίσω στο σπίτι αλλά αυτό θα δημιουργήσει άλλου είδους προβλήματα καθώς θα χάνουν μαθήματα ενώ τα υπόλοιπα παιδιά θα προχωράνε την ύλη.

Η μόνη λύση είναι η επίσημη τοποθέτηση των αρμοδίων αρχών εκτός και αν βέβαια δεν έχουν ούτε αυτοί κάποια επίσημη λύση και για αυτο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τίποτα επίσημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ