24/07/2021

Ο Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα, ως επικυρίαρχος

Μία ημέρα πριν την συζήτηση στην ολομέλεια της ελληνικής Βουλής των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο! Αυθημερόν θα πάει και στην Άγκυρα!

Ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών πρόκειται να πραγματοποιήσει ταξίδι – αστραπή σε Αθήνα και Άγκυρα την ίδια μάλιστα μέρα. Δεν χρειάζεται σοφία για να καταλάβουμε ποιος ο σκοπός του ταξιδιού. Ούτε ο ίδιος ο Χάικο Μάας άλλωστε έχει κρύψει τις προθέσεις του απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ήταν άλλωστε αυτός που τορπίλισε το κοινό ανακοινωθέν στην πρόσφατη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας! Ήταν ο αρχιτέκτονας του ενταφιασμού της καταδίκης της τουρκικής εισβολής σε ελληνική, άρα και ευρωπαΐκή κυριαρχία. Ήταν ο ίδιος που φέρεται να συμμετείχε στις μυστικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας, τις οποίες γνώριζε το μέγαρο Μαξίμου, αγνοούσε όμως ο έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας…

Ο Γερμανός υπουργός λοιπόν έρχεται στην Ελλάδα ως μεσολαβητής. Έρχεται για να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει εθνική κυριαρχία με το πρόσχημα της συνεκμετάλλευσης. Ο διακαής πόθος των Γερμανών προκειμένου ο καλύτερος πελάτης τους, η Τουρκία, να συνεχίσει να έχει έσοδα. Εις βάρος φυσικά των ελλήνων!

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μου διαμηνύσει ότι η εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να διέπεται από πελατειακές σχέσεις. Ειδάλλως η Ευρωπαΐκή Ένωση έχει ενταφιαστεί ως έννοια, ως ουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ