Εκ βαθέων έκκληση: Επείγουν πραγματικές «κόκκινες γραμμές» και αποτρεπτική στρατηγική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία εκ βαθέων έκκληση προς την κυβέρνηση της χώρας να καθορίσει «κόκκινες γραμμές» για την προστασία της επικράτειάς μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, καθώς και τη χάραξη της εθνικής μας στρατηγικής απευθύνει στην κυβέρνηση ομάδα επώνυμων Ελλήνων.

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

«δημοκρατία»

Συγκεκριμένα αξιώνουν:

α) «Κόκκινες γραμμές».

β) Περιγραφή του μεγέθους της τουρκικής επιθετικότητας και απαίτηση από τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μετέχουμε να αναλάβουν εμπράκτως τις ευθύνες τους.

γ) Πολυδιάστατη και ενεργό εξωτερική πολιτική, διά της οποίας θα αναζητηθούν σύμμαχοι αποφασισμένοι να αντιπαραταχθούν στον επιτιθέμενο εχθρό οιουδήποτε μέλους.

δ) Απόλυτη και ολόψυχη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία βάλλεται βάναυσα από τον ίδιο εχθρό.

ε) Προετοιμασία του λαού μας στα πλαίσια μιας αποτρεπτικής στρατηγικής να αντιμετωπίσει τους επερχόμενους κινδύνους.

Το άθλιο προχθεσινό «Συμβούλιο Κορυφής» της Ε.Ε. αποφάσισε βαρύτατες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, αλλά «χάιδεψε» την Τουρκία, παρά τη βάναυση εισβολή της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα άλλα εγκλήματά της. Η περιβόητη Frau εξακολουθεί να πιέζει την Ελλάδα για άμεση έναρξη διαλόγου με τον ψευδοσουλτάνο, κάνοντας τα στραβά μάτια στα διάφορα αίσχη του.

Ο ποιητής έγραφε προ χρόνων:

«Υπάρχουν στον κόσμο καλοί

Ισως δεν είναι πολλοί

Ομως υπάρχουν

Στον κόσμο καλοί».

(Στέφανος Μπολέτσης)

Και υπάρχουν και στη διεθνή πολιτική σκηνή καλοί. Ανένδοτος ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ζήτησε «την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο, μια ξεκάθαρη αντίδρασή της απέναντι στην Τουρκία»! «Η Ευρώπη», υπογράμμισε, «δεν επιτρέπεται να αποστρέφει το βλέμμα της από αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και ζήτησε από την Ε.Ε. «να καταδικάσει με κάθε δριμύτητα τις ενέργειες της Τουρκίας και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της».

Χίλια μπράβο στον Αυστριακό. Ντροπή στη Γερμανίδα, που χειροτερεύει συνεχώς τη συμπεριφορά της απέναντι στον Ελληνισμό. Ομως δεν θα της περάσει…

Η Frau Μέρκελ, εξυπηρετώντας τον φίλο της Ερντογάν, πιέζει για διάλογο του ψευδοσουλτάνου με την Ελλάδα. «Δεν σφάξανε», όπως διακωμωδεί σε ανάλογες περιπτώσεις ο λαός μας.

Οι αναλυτές εκτιμούν περαιτέρω αύξηση της έντασης σε Αιγαίο και Κύπρο. Εμμέσως πλην σαφώς, την κανοναρχεί ο ψευδοσουλτάνος:

«Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν είναι δυνατόν να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέρφια μας στη Μοσούλη, στο Κιρκούκ, στα Σκόπια μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας… Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Οπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε τη σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκρατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την Ιστορία μας στο σύνολό της»!

Τι μας λέει ο… εμίρης, ο κακομοίρης!

Έπειτα από προσπάθειες πολλών ετών, η Τουρκία ξεκίνησε το 2005 ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Από τα 35 «κεφάλαια» που αποτελούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο (σε θέματα όπως ενέργεια, ανθρώπινα δικαιώματα, απασχόληση, μεταφορές, δικαστικό σύστημα, περιβάλλον, κ.λπ.), έχουν ανοίξει 16, άλλα μόνο ένα (έρευνα και τεχνολογία) έχει κλείσει (και αυτό προσωρινά). Αλλα οκτώ κεφάλαια έχουν μπλοκαριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λόγω της μη τήρησης των σχετικών υποχρεώσεων από την Τουρκία σχετικά με το άνοιγμα των τουρκικών λιμένων και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, ενώ η Κύπρος έχει δηλώσει ότι θα εμποδίσει, και άριστα θα πράξει, το άνοιγμα άλλων έξι κεφαλαίων για όσο διάστημα η Τουρκία δεν εφαρμόζει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν με σκεπτικισμό το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Παρά ταύτα, της επιτρέπουν να ασχημονεί και να ασυδοτεί… Ως πότε;

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ