12/06/2021

Στοιχεία κατάρρευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Φόβος για εξαθλίωση στην Ελλάδα

Μαύρα μαντάτα για την Ελλάδα: Η επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης της Ευρώπης συνιστά μέγιστη απειλή για την ελληνική οικονομία. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Είχαμε μία τεράστια ύφεση στην ΕΕ μεταξύ των μηνών Μαρτίου – Απριλίου. Ωστόσο υπήρξαν κάποια αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου. Τα στοιχεία του Αυγούστου όμως είναι απογοητευτικά διότι ο ρυθμός ανάκαμψης επιβραδύνεται ταχύτατα. Αυτά τα αποτελέσματα προκύπτουν από τον δείκτη προμηθειών PMI, ως προς τα στοιχεία του Αυγούστου για την ευρωζώνη.

Ιδίως για Γερμανία και Γαλλία ο αριθμός ανάκαμψης είναι πολύ βραδύτερος από τον αναμενόμενο. Εξαιτίας της νέας έξαρσης της Πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες οι ευρωπαϊκές χώρες επανέφεραν ορισμένα περιοριστικά μέτρα. Αποτέλεσμα ήταν η καταναλωτική εμπιστοσύνη και η ζήτηση για την παροχή υπηρεσιών να υποχωρήσουν δραματικά.

Επομένως για τους επόμενους μήνες ο ρυθμός ανάκαμψης της Ευρώπης όχι μόνο δεν θα είναι ο αναμενόμενος, ιδίως βάσει των προβλέψεων της Γιούροστατ αλλά πολύ χειρότερος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εν γένει ύφεση στην ευρωζώνη.
Αυτές οι εξελίξεις είναι ολέθριες για την Ελλάδα.

Διότι εάν η Ευρώπη και ειδικά η ευρωζώνη αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, η Ελλάδα που τελείωσε την τουριστική της περίοδο με μηδαμινά έσοδα, αντίθετα επερχόμενα μεγάλα έξοδα για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που άφησε το άνοιγμα των συνόρων, είναι πλέον αντιμέτωπη με την εξαθλίωση. Και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παριστάνει πως πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Πηγή: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ