Είναι ακατάλληλοι ή ανίκανοι;

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Σε προηγούμενα άρθρα μας (16 & 23 Αυγούστου), είχαμε τονίσει την ανάγκη η Ελλάδα να εκδώσει ΑΜΕΣΑ NAVTEX για όλες εκείνες τις θαλάσσιες περιοχές εντός της ελληνικής ΑΟΖ όπου οι Τούρκοι παράνομα, στέλνουν ερευνητικά ή πολεμικά πλοία, απειλώντας μάλιστα, πως οι χώροι αυτοί τους ανήκουν και πως σε τυχόν ανακάλυψη κοιτασμάτων, θα προβούν σε εξόρυξη. Με την ενέργεια αυτή, θα εμπόδιζε την Τουρκία να συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειές της.

Δεν είμαι σε θέσει να γνωρίζω τι είχαν προτείνει οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, η στρατιωτική ηγεσία, τα κόμματα και τα… αποκόμματα της χώρας.

Αυτό όμως που έγινε είναι, η έκδοση νέας NAVTEX από την Τουρκία κι η επέκταση των ερευνών του Oruc Reis μέχρι τις 27 Αυγούστου με τη συνοδεία φυσικά πολεμικών πλοίων!

Εύλογα επομένως μου δημιουργούνται οι πιο κάτω απορίες:

α) Είναι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας ανίκανοι και δεν έχουν την πνευματική ικανότητα να αντιληφθούν τις προθέσεις του αντιπάλου (Τουρκία, Γερμανία κλπ);

β) άραγε, συνειδητά ή ασυνείδητα, υπηρετούν τα Τουρκικά κι όχι τα ελληνικά συμφέροντα;

Σε όποια από τις δύο απορίες η απάντηση είναι καταφατική, τότε η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν τεράστιο πρόβλημα!

Δεν είναι δυνατόν, ένας απλός πολίτης να προβλέπει τις κινήσεις της Τουρκίας (βγάζουν μάτι!) και να προτείνει το αυτονόητο και ένας πρωθυπουργός, μια κυβέρνηση, βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, συμβουλάτορες, στρατιωτική ηγεσία, να μην το προβλέπουν! Αν δεν προβλέπουν αυτά τα απλά πράγματα, αυτές τις φυσιολογικές εξελίξεις, τότε είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ! Αν πάλι έχουν προδεί τις κινήσεις της Τουρκίας και η μόνη αντίδρασή τους είναι η «διπλωματία» της κλάψας και του παρακαλετού, τότε σημαίνει πως είναι φοβητσιάρηδες, ηττοπαθείς, δουλοπρεπείς.

Είναι κάτι από περισσότερο βέβαιο, πως μια δυναμική αντίδραση της Ελλάδας, θα γκρέμιζε σε μικρό χρονικό διάστημα τον Σουλτάνο από τον θρόνο του. Οι δηλώσεις των στρατηγών μας, είτε των εν ενεργεία είτε εκείνων που έχουν αποστρατευθεί λένε πως σε μια στρατιωτική αναμέτρηση Ελλάδας – Τουρκίας η νίκη θα είναι στην Ελληνική πλευρά. Κι οι στρατιωτικοί μας γνωρίζουν τι λένε. Λένε την αλήθεια, όπως την αλήθεια είπε σε συνέντευξή του κι ο παραιτηθείς σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού ο Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, ότι δηλαδή το Oruc Reis κάνει έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Γιατί λοιπόν η πολιτική ηγεσία δεν εξετάζει με προσοχή τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας;

imia 1996 pesontes

Ας θυμηθούμε τι έγινε με τα Ίμια.

Οι στρατιωτική ηγεσία έλεγε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην Τουρκία που αμφισβήτησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κι οκαταστροφέας των Ελλήνων, πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με συμπαραστάτη τον αχαρακτήριστο υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, πήραν τηλέφωνο τον «πατερούλη» στην Αμερική και του ζήτησαν να κάνει «νταντά» τους κακούς Τούρκους. Αποτέλεσμα της θρασύδειλης συμπεριφοράς της τότε κυβέρνησης ήταν, ο άδικος χαμός τριών στρατιωτικών μας με την πτώση του ελικοπτέρου, το γκριζάρισμα των Ιμίων και ο εξευτελισμός της Ελλάδας.

Το ίδιο έργο παρακολουθούμε και τώρα. Με τη μόνο διαφορά, πως οι πολιτικοί μας, απευθύνονται στην Μέρκελ, την καγκελάριο που ξεκάθαρα σε κάθε δήλωσή της, στηρίζει την Τουρκία και τον αιμοδιψή Ερντογάν!

CE7F3874 F00F 42EF 9D36 F0A777B4552DΟ Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε πει: «Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας». Όμως, αυτόν, τον μεγάλο ήρωα, οι πολιτικάντηδες εκείνης της εποχής, τον έκλεισαν στη φυλακή!

Ο σπουδαίος πολιτικός και πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας που κι αυτόν το άχρηστο πολιτικό σύστημα της εποχής δολοφόνησε γιατί στεκόταν εμπόδια στα ανίερα σχέδιά τους, είχε πει: «Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».

Με αυτά τα λόγια, των δύο σπουδαίων ανδρών, που ο πατριωτισμός τους όσο και η ευφυΐα τους δεν αμφισβητείται κλείνω αυτό το κείμενο ευχόμενος κάποια στιγμή οι πολιτικοί μας να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες όπως η Ιστορία επιτάσσει. Αμήν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ