Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Επίθεση Τράγκα σε Μητσοτάκη: Είναι μαριονέτα των Γερμανών, έχει πουλήσει το μισό Αιγαίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή επίθεση από τον γνωστό δημοσιογράφο κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος, όπως εκτιμούν πολλοί, θα καταγράψουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελίσσεται στον μεγαλύτερο δωσίλογο επί των ημερών της μνημονιακής οικονομικής κατοχής.

Από τον Γιώργο Τράγκα

Υπέγραψε και ψήφισε οτιδήποτε διασφάλιζε τα συμφέροντα του Βερολίνου στην περιοχή μας. Είναι άνθρωπος των Γερμανών από τα γεννοφάσκια του, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο πατέρας του ποτέ δεν το έκρυψε, και αυτός, ως γνήσιος κλώνος, προχωρεί εδώ και καιρό στον ακρωτηριασμό της χώρας, καθοδηγούμενος από την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η προδοσία, η νέα «Λωζάννη», που ασφαλώς δεν έχει τη συναίνεση του πολύπαθου ελληνικού λαού, αποπροσανατολίζει, φοβίζει τον κόσμο με τον κορονοϊό, προκαλεί μη αναστρέψιμες – χαίνουσες πληγές στην οικονομία. Παθητικοποιεί έτσι την ψυχική αντίσταση της κοινωνίας που πάντα υπάρχει και διεγείρεται, επαναστατεί για τα εθνικά θέματα.

Ο μοιραίος πρωθυπουργός ετοιμάζεται να «σερβίρει» την de facto παράδοση του μισού Αιγαίου με έναν εκ προοιμίου «καμένο» διμερή διάλογο εφ’ όλης της ύλης, που θα καταλήξει αναπόφευκτα υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.

Ο άθλιος υπηρέτης του Βερολίνου, κρυπτόμενος πίσω από το παραβάν του πανικού για τον κορονοϊό, εν μέσω καθημερινών ανακοινώσεων-κροτίδων για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων του Covid-19, μας οδηγεί σε νέα «Λωζάννη» και παράδοση εθνικών κυριαρχικών και εδαφικών δικαιωμάτων. Εδώ και έναν χρόνο, ο «Τσολάκογλου του 2020» συναινεί ή αδιαφορεί στα παρασκήνια για την κλιμάκωση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων. Πραγματική μαριονέτα των Γερμανών! Όλες οι ενέργειές του, φανερές ή κρυφές, έχουν την απόλυτη καθοδήγηση του Βερολίνου. Η Ελλάδα μικραίνει από τον (υ)ιό Μητσοτάκη, που αποδεικνύεται στην πράξη μεγαλύτερος αντιλαϊκός Εφιάλτης από τον πατέρα του.

E5469C34 7858 4E60 AB70 304DA77666DD
Ως μαριονέτα των Γερμανών, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Τράγκας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Έχοντας στο πλευρό του όλους τους συμβούλους του Γερμανού πράκτορα Κώστα Σημίτη, άφησε τον Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, να προετοιμάσει τον διεθνή περίγυρο και να πει στη χώρα μας: «Ρουά ματ». Ο μοιραίος Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για όλο αυτό το γκριζάρισμα του ανατολικού Αιγαίου, για όλο αυτό το εθνικό έγκλημα που συμβαίνει με την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η δημόσια παραδοχή αυτής της κυβέρνησης πως οι Τούρκοι μπορούν να καυχώνται ότι γκριζάρισαν το Αιγαίο με την ανοχή των Αθηνών είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης προδοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός και η οικογένειά του ουδέποτε μίλησαν εναντίον των εγκλημάτων της γερμανικής ηγεσίας κατά της πατρίδας μας. Ούτε για τις πολεμικές αποζημιώσεις ούτε για το κλεμμένο κατοχικό δάνειο ούτε για όσα προξένησε το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε στην οικονομία της χώρας μας.

Όποιος διαβάζει εδώ και έναν χρόνο τα αποκαλυπτικά και προφητικά άρθρα του διευθυντή της «Εστίας» Μανώλη Κοττάκη και της Κύρας Αδάμ στο «Crash» (για να μη συμπεριλάβω τα εκατοντάδες άρθρα που έγραψα και τις ραδιοφωνικές εκπομπές που έκανα επί Μνημονίου, προειδοποιώντας για τον εθνικό ακρωτηριασμό μετά την οικονομική ισοπέδωση) κατανοεί ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δουλεύει αποκλειστικά για τους Γερμανούς και τα συμφέροντά τους.

Πρόσφατα, το «Crash» αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακάλεσε τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο (ενώ υπέγραφε την ελληνοϊταλική συμφωνία για την ΑΟΖ) να μεταβεί στην Άγκυρα ως απεσταλμένος μεσολαβητής, προκειμένου να γνωστοποιήσει στην τουρκική κυβέρνηση ότι η Αθήνα βλέπει θετικά τη μείωση της ΑΟΖ του Καστελόριζου – πράγμα που έκανε με μεγάλη προθυμία η Ρώμη. Επίσης, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας προσήλθε στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με τη θέση ότι η Αθήνα βλέπει θετικά την περιορισμένη «επήρεια» της ΑΟΖ στο Καστελόριζο αλλά και στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και την Κρήτη, ώστε να ξεπεραστεί ο αιγυπτιακός σκόπελος που ήθελε περιορισμένη «επήρεια», της τάξης του 50%.

Πρέπει να θυμίσω ότι, μόλις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνάντησε τον Ιταλό, δεν έχασε ευκαιρία να αποκαλύψει ότι «η Ιταλία επιθυμεί έναν δημιουργικό ρόλο, και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε κυρίως με την Ελλάδα». Ο Αιγύπτιος πρόεδρος (ο οποίος έχει στο αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών φάλαγγα υποστηρικτών της Τουρκίας) ήθελε μηδενική ΑΟΖ για το Καστελόριζο και είπε στον κ. Δένδια ότι «αν η Αθήνα αποδεχθεί ελάχιστη ή καθόλου ΑΟΖ στο Καστελόριζο, τότε η Τουρκία δεν θα είχε καμία αντίρρηση στις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου και Τουρκίας».

Πρέπει να σημειώσω σήμερα ότι ουδείς αναφέρεται πλέον στα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, γιατί η πάγια θέση της Άγκυρας είναι ότι ποτέ δεν θα οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία δεν αναγνωρίζει.

Ο μοιραίος Μητσοτάκης, ακολουθώντας οδηγίες της Μέρκελ, συμμετείχε στην τριμερή του Βερολίνου (με τη διπλωματική σύμβουλό του Ελένη Σουρανή), ενώ ο Αναστασιάδης απέφυγε να στείλει εκπρόσωπο ή δεν τον κάλεσαν.

Όλοι οι στόλοι που βγήκαν στο Αιγαίο και έφτασαν μύτη με μύτη… ξόδεψαν βενζίνη και δημιούργησαν αναταραχή για το τίποτα! Το Αιγαίο, όπως συμφωνήθηκε στο Βερολίνο, κόπηκε de facto στον 28ο μεσημβρινό. Το «Oruc Reis» έκανε έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Αγκυρα έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον αδύναμο και μοιραίο Μητσοτάκη. Γνωρίζει ότι ακολουθεί τις οδηγίες της κυρίας Μέρκελ.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέκος Διακόπουλος παραδέχθηκε ότι «αυτό ακύρωσε την υποτιθέμενη κόκκινη γραμμή του πρωθυπουργού». Δηλαδή, ομολόγησε εθνικό έγκλημα. Λυτοί και δεμένοι του μεγάλου μειοδότη προσπαθούν τώρα να πείσουν (όλοι σε διατεταγμένη και καλοπληρωμένη υπηρεσία) πως «είναι δεδομένο ότι το Καστελόριζο έχει περιορισμένη “επήρεια’’ στην ΑΟΖ». Το σκεπτικό που παρουσιάζεται σήμερα, χαμηλόφωνα, είναι ότι το Δικαστήριο της Χάγης, αν εξετάσει την περίπτωση του Καστελόριζου, θα εφαρμόσει την προηγούμενη απόφασή του για το νησί των Φιδιών στη Μαύρη Θάλασσα – ένα ακατοίκητο νησί που ανήκει στην Ουκρανία, αλλά βρίσκεται δίπλα στη Ρουμανία, για το οποίο οι διεθνείς δικαστές αποφάσισαν ότι δεν έχει καθόλου ΑΟΖ.

Όλα αυτά, βέβαια, χρησιμοποιούνται εκβιαστικά από τους «Ροζάκηδες» του Μητσοτάκη και τα καλοπληρωμένα κανάλια, προκειμένου να περάσει ο όρος «περιορισμένη επήρεια». Αυτός ο όρος δεν υπάρχει στο Δίκαιο της Θάλασσας. Το Καστελόριζο είναι ελληνικό, κατοικημένο νησί με οικονομική ζώνη και καλύπτεται πλήρως από το Δίκαιο της Θάλασσας. Δηλαδή, έχει πλήρη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Όσα κάνει ο σημερινός πρωθυπουργός στην εξωτερική πολιτική είναι ένα ατέλειωτο προδοτικό αλισβερίσι εθνικών και κυριαρχικών συμφερόντων σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
Δικαιολογημένα, τόσο η Κύρα Αδάμ, όσο και ο Μανώλης Κοττάκης έχουν χαρακτηρίσει όλες αυτές τις ενέργειες ως έναν κατήφορο προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ολόκληρη η γερμανόφωνη οικογένεια Μητσοτάκη και οι εθνοτερμίτες φίλοι της καλλιεργούν εντέχνως στην κοινή γνώμη την πεποίθηση ότι αυτό το «λιμάνι», δηλαδή το Διεθνές Δικαστήριο, είναι απολύτως ασφαλές για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η Τουρκία, αξιοποιώντας τη νοσηρότητα και την υπακοή του «Κουίσλινγκ» στο Βερολίνο, δημιούργησε ένα τεράστιο πακέτο θεμάτων προς διαπραγμάτευση και επίλυση (Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειος, Θράκη, Κύπρος).

Ο Μητσοτάκης, υλοποιώντας όλες τις οδηγίες του Βερολίνου, άφησε τον Ταγίπ Ερντογάν να προχωρεί ανενόχλητος σε όλα, και κυρίως στην προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης για τα «δίκαια της Τουρκίας». Ο Τούρκος πρόεδρος ανακήρυξε την τουρκολιβυκή ΑΟΖ, αφού προηγουμένως η Νέα Υόρκη είπε κατάμουτρα στον Μητσοτάκη ότι θα το κάνει.

Ο ασήμαντος από πλευράς κύρους (υ)ιός Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα. Περιορίστηκε να ρίχνει στον αέρα «άσφαιρες» αντιδράσεις.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2019, στο Λονδίνο, στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η Άγκυρα «σφράγισε» και «παρέδωσε» το συνολικό πακέτο των διαφορών της με την Ελλάδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Το αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο «Βήμα» του κ. Μαρινάκη, στις 22 Δεκεμβρίου του 2019. Όπως είπε: «Αφήσαμε μόνο την αναλυτική κουβέντα για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». Αυτό, τόνισε, «θα γίνει στο επόμενο στάδιο».

Όλη η Sagrada Familia «ψέκαζε» και «ράντιζε» όλα τα τηλεοπτικά όργανά της με την ανάγκη και το αναπόφευκτο προσφυγής στη Χάγη, τονίζοντας ότι εκεί «σίγουρα θα δικαιωθούμε». Μάλιστα, ο μοιραίος πρωθυπουργός βαθμιαία υποχωρεί σε όλα και, για να καλύψει τα νώτα του, δηλώνει ότι είναι έτοιμος να αποδεχτεί την απόφαση ενός τέτοιου διεθνούς οργάνου, όπως αυτό της Χάγης. Φυσικά, πριν φτάσουμε εκεί, θα ακούσετε ότι η Γερμανία ενισχύει οικονομικά την Ελλάδα προκειμένου να θεραπεύσει ταχύτερα τις πληγές από τον Covid-19. Πρέπει να υπενθυμίσω ότι Σημίτης, Ροζάκης, τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, Ντόρα Μπακογιάννη, Βαγγέλης Βενιζέλος και άλλοι έχουν θετική άποψη για το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο Ερντογάν θέλει εδώ και τώρα το μισό Αιγαίο και φωνάζει: «Καζάν καζάν». Όσον αφορά τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, κραυγάζει «win win», πράγμα που μπορεί να σημαίνει και όχι δίκαιη μοιρασία.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές πρεσβείες ενημερώνουν τον πολιτικό κόσμο ότι έχει τελειώσει η υπόθεση και πως πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς δισταγμό σε λύσεις που θα είναι λειτουργικές και δεν θα στέκονται μόνο στον καθορισμό γραμμών. Ο Μητσοτάκης έχει «πουλήσει» το μισό Αιγαίο. Τώρα διαμορφώνεται ένα πλαίσιο πιέσεων προς το κατεστημένο, την πολιτική ελίτ. Ηδη, κάποιοι «ακούνε καλά» την περίπτωση προσφυγής στη Χάγη. Όπως συμβαίνει στις μεγάλες αλώσεις και τις εθνικές ταπεινώσεις, υπάρχουν γιοκαρίνοι, μειοδότες, συνομιλητές των Τούρκων και εκείνοι που λένε «δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει σε 10, 20, 30 χρόνια». Το Μνημόνιο, η οικονομική κατοχή, ξεκίνησε με έναν Παπανδρέου και ο εδαφικός ακρωτηριασμός θα γίνει με έναν Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ