Ως παπαγάλος του Ερντογάν ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε τις απειλές προς την Ελλάδα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η μικρότερη σπίθα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να προκαλέσει καταστροφή“! Αναφώνησε ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Χάικο Μάας στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Λίγες ώρες πριν, ο Ερντογάν είχε απειλήσει την Ελλάδα ότι ουσιαστικά θα καταστραφεί, εάν τολμήσει να προκαλέσει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο!

Δηλαδή μιλάμε για δύο ταυτόσημες απειλές με διαφορετική διατύπωση. Ειδικά η απειλή από το στόμα του Γερμανού είναι αδιανόητη, διότι δεν ήρθε εδώ ως μαντατοφόρος των τούρκων, αλλά ως υπουργός της προεδρεύουσας χώρα της ευρωπαΐκής ένωσης! Άρα, θα έπρεπε τουλάχιστον να καλλιεργήσει ένα κλίμα ισχύος και ασφάλειας της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, σεβόμενος το ίδιο το καταστατικό και την Σύμβαση της ευρωπαϊκής ένωσης!

Όπως το άρθρο 42 και ειδικά η παράγραφος επτά, είναι η πεμπτουσία της κοινής άμυνας των κρατών – μελών απέναντι σε εξωτερική απειλή και έχει άμεση εφαρμογή στην κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα με την τουρκική εισβολή στην ελληνική, άρα και ευρωπαΐκή ΑΟΖ.

Ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά του σημείωσε ορθώς ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο χρειάζεται ρωμαλέα υπεράσπιση, ενώ ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία: «Πολλοί μας συνιστούν διάλογο. Όμως διάλογος δεν υφίσταται υπό το καθεστώς των απειλών».

Ο Γερμανός ως απεσταλμένος του βάρβαρου

Μετά την απειλή περί καταστροφής, Ο Γερμανός ξεδίπλωσε ολόκληρη την σκοπιμότητα της επίσκεψης του:

«Κύριος σκοπός της επίσκεψής μου είναι η τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είδαμε κλιμάκωση τις τελευταίες εβδομάδες και μας προκαλεί μεγάλες ανησυχίες και προβληματισμό. Θα συνεχίσω το ταξίδι μου στην Άγκυρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση»!

Με άλλα λόγια, ήρθα εδώ για να σας απειλήσω μιλώντας για καταστροφή, αλλά τώρα θα πάω στον καταστροφέα για να τον πείσω να μη σας καταστρέψει. Κυριολεκτικά αγγελιοφόρος του σουλτάνου, θυμίζοντας άλλες εποχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ