Αντιτουρκική συμμαχία και με την Ιορδανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πραγματική μαχαιριά κατά της Τουρκίας η συνάντηση που συνετελέσθη στο Αμμάν της Ιορδανίας! Ο ιρακινός πρωθυπουργός Καζέμι, το είπε και το έκανε. Αφού έκλεισε τα σύνορα με την Τουρκία και απαγόρευσε την είσοδο σε κάθε τούρκο πολίτη, τώρα οργανώνεται ακόμα και για στρατιωτική σύγκρουση.

Σε μία ιστορική εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής μεταξύ της Ιορδανίας, του Ιράκ και της Αιγύπτου, με σαφές αντιτουρκικό πρόσημο. Η εξέλιξη αυτή συναρτάται άμεσα με τις σοβαρές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού του Ιράκ, Μουσταφά Καζεμί, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με τον Ερντογάν. Σύγκρουση που πριν από λίγες ημέρες, όπως αποκάλυψε το newsbreak.gr, οδήγησε το Ιράκ να κλείσει τελείως τα σύνορα του για κάθε τούρκο υπήκοο!

Η αιτία ήταν η συνεχιζόμενη επιθετική δράση της Τουρκίας σε ιρακινά εδάφη, κατά Κούρδων αγωνιστών. Γεγονός που στο παρελθόν γινόταν ανεκτό, ο νέος πρωθυπουργός όμως του Ιράκ είναι αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος φτάνοντας στα άκρα, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει σύρραξη με την Τουρκία.

Τον λόγο σας τον αποκαλύπτουμε ευθύς αμέσως. Ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ υπήρξε επί χρόνια στενός συνεργάτης του εμβληματικού ηγέτη του Κουρδιστάν, Τζαλάλ Ταλαμπανί! Του ανθρώπου που έθεσε τον κουρδικό αγώνα σε στέρεες βάσεις και αποτελούσε το μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας. Ένας πραγματικός ήρωας για τον λαό του Κουρδιστάν, του οποίου η απώλεια γύρισε πίσω τον κουρδικό αγώνα για πολλά χρόνια. Τώρα όμως, ο μαθητής του, νέος πρωθυπουργός του Ιράκ, παίρνει τα ηνία

Ο ιρακινός πρωθυπουργός λοιπόν είχε διαμηνύσει πως θα έκανε τα πάντα για να δομήσει συμμαχίες οι οποίες θα του επέτρεπαν να αμυνθεί απέναντι στην Τουρκία. Αυτό ακριβώς έγινε σήμερα στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου Ιορδανία, Ιράκ και Αίγυπτος, συμφώνησαν να συνεργαστούν και σε στρατιωτικό επίπεδο!

Εικόνες από την έναρξη της Τριμερούς Συνόδου Ιράκ-Αιγύπτου-Ιορδανίας, στο Αμμάν, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού του Ιράκ, Μουσταφά Καζεμί, βασιλιά της Ιορδανίας, και του Προέδρου της Αιγύπτου.

AB4CF4DF 6492 45FF BBF2 3770A0F79A41 255CF7A8 7C4A 4B8C BC97 7514B5CAD0DA 588B38AE 09A9 4D82 8D6A 6D25420B7F2C FC4955E1 2B85 457A 82DE 76AA68C3C090

ΔΗΜΟΦΙΛΗ