Τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε τη διάσωση ναυαγών από ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν το βράδυ της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση των αρχών στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης για τη διάσωση αλλοδαπών που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση στο σημείο βρέθηκαν πέντε παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, ενώ έσπευσαν τρία πλοία του λιμενικού σώματος και ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού..
Την ώρα που η πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, με ελικόπτερο του ΠΝ και της ΠΑ, μαζί με 5 παραπλέοντα πλοία και σκάφη του Λιμενικού Σώματος, έδιναν μάχη για να σώσουν 97 ανθρώπινες ψυχές, οι Τούρκοι έστειλαν στην περιοχή σκάφη της ακτοφυλακής τους τα οποία καλούσαν από τον ασύρματο τα εμπορικά πλοία να αποχωρήσουν, γιατί “βρίσκονταν σε τουρκική περιοχή”. Ακόμη χειρότερα τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών με λέιζερ προσπαθούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στα πληρώματα των ελικοπτέρων διάσωσης. Πλήρης αδιαφορία για τις ανιθρώπινες ζωές.
Το πλήρωμα τουρκικού σκάφους απαίτησε από καπετάνιο φορτηγού πλοίου, να τους παραδώσουν τους 15 ναυαγούς που είχαν περισυνελλέξει. 
Λίγο πριν από τις 10:00 το βράδυ είχαν περισυλλεγεί σώοι 92 αλλοδαποί, αλλά η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχιζόταν.
Για την ευρείας κλίμακας επιχείρηση των ελληνικών αρχών έχει δεσμευθεί η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ