Ήρθε η ώρα για τους δυτικούς συμμάχους να αντισταθούν στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία γίνεται όλο και περισσότερο μια πρόκληση για το Ισραήλ, σύμφωνα με εκτιμήσεις πληροφοριών.

Αυτό χρωματίζει μια ενοχλητική εικόνα ενός μέλους του ΝΑΤΟ που συνεργάζεται στενότερα με τους εχθρούς της Δύσης, ενώ ταυτόχρονα γίνεται πιο επιθετικό.
Κάποτε ένας Ισραηλινός σύμμαχος, η Τουρκία σήμερα είναι μια από τις πιο αντι-Ισραηλινές χώρες στη Μέση Ανατολή.
Στρώνει ένα κόκκινο χαλί στους υψηλότερου επιπέδου τρομοκράτες της Χαμάς, φιλοξενεί μέλη της Χαμάς που καταζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλεί τους Ισραηλινούς συμμάχους στη θάλασσα και συγκρίνει το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία, ενώ χρησιμοποιεί κρατικά μέσα ενημέρωσης για να χτυπήσει το εβραϊκό κράτος σε κάθε ευκαιρία.
Η Τουρκία ηγήθηκε της πιο έντονης αντιπολίτευσης στην πρόσφατη συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ και απείλησε να ανακαλέσει τον πρέσβη της στο Αμπού Ντάμπι. ‘
Είναι καιρός οι Δυτικοί σύμμαχοι να αντισταθούν στην Τουρκία. 
Η Ουάσιγκτον πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ότι η φιλοξενία καταζητούμενων μελών της Χαμάς δεν είναι αποδεκτή.
Το Ισραήλ θα πρέπει να συνεργαστεί πιο στενά με τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ και άλλους για να καταδικάσει την ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά της Άγκυρας. 
Η σημερινή στάση της Τουρκίας συνδέεται πλήρως με την άνοδο του ηγέτη της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κάποτε που δέχτηκε τις ισραηλινές ανησυχίες – ακόμη και αν επιθυμούσε να διαδραματίσει ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία Ισραήλ-Συρίας – η Τουρκία υπό τον Ερντογάν μετατράπηκε γρήγορα σε μια χώρα που όχι μόνο φιλοξενεί εξτρεμιστές αλλά έχει επίσης συνεργαστεί με το Ιράν και είναι εχθρικά διακείμενη προς την Ιερουσαλήμ .
Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ότι η Τουρκία ηγήθηκε της κατηγορίας κατά της αμερικανικής αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ και της μετακίνησης της πρεσβείας της εκεί. Η Άγκυρα όχι μόνο φιλοξένησε συναντήσεις ισλαμικών χωρών, αλλά και προσπάθειες να κάνει την Ιερουσαλήμ ισλαμική υπόθεση.
Αυτό είναι μια ανατροπή στην πολιτική θρησκείας του περασμένου αιώνα και ο εθνικιστικός εξτρεμισμός συγχωνεύτηκε σε ένα.
Η Τουρκία έχει εξουσιοδοτήσει θρησκευτικούς ριζοσπάστες να συγκρίνουν τον πρόσφατο μετασχηματισμό της αρχαίας Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως ένα είδος μεσσιανικής ισλαμικής αιτίας που συνδέεται με την «απελευθέρωση της Αλ-Άκσα» σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Άγκυρας.
Η χρήση όρων όπως «απελευθέρωση» για να περιγράψει την απόσυρση της Ιερουσαλήμ από τον έλεγχο του Ισραήλ έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να ενθαρρύνει τις αντι-Ισραηλινές απόψεις, αλλά και για να πυροδοτήσει τις φλόγες σε όλη την περιοχή – μέχρι την Μαλαισία και το Πακιστάν.
Οι δυτικές κυβερνήσεις πρέπει να αντισταθούν στην αυξανόμενη αποσταθεροποίηση της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή. 
Η Άγκυρα απείλησε την Ευρώπη με μια πλημμύρα προσφύγων μόλις τον Φεβρουάριο, ως τρόπο να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει περισσότερα στη Συρία. Επιπλέον, η Τουρκία έχει απειλήσει τη Γαλλία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Αποφάσισε επίσης να αγοράσει επιπλέον ρωσικά προηγμένα συστήματα πυραύλων. Η συνεργασία της Άγκυρας με την Τεχεράνη αντιβαίνει άμεσα στις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Είναι καιρός οι χώρες να καταδικάσουν αυτήν την υποκρισία. 
Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με κουρδικές μαχητικές ομάδες στη Συρία, ενώ η Άγκυρα φιλοξενεί εγκέφαλους τρομοκρατίας της Χαμάς.
Τα καθεστώτα όπως του Ερντογάν ανταποκρίνονται μόνο στη δύναμη. 
Η υποστήριξή της θα προκαλέσει μόνο περισσότερες απειλές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.   (The Jerusalem Post)

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ