Μπλακ άουτ στο NBA από την ιστορική διαμαρτυρία των Μπακς του Γιάννη για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έλαβε την απόφαση να μην κατέβει στο Game 5 της σειράς με τους Μάτζικ διαμαρτυρόμενη για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ και το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 29χρονου Τζέικομπ Μπλέικ από την αστυνομία στο Ουισκόνσιν. Ως αποτέλεσμα αυτού, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να αναβάλει όλους τους αγώνες της αγωνιστικής μέχρι νεοτέρας.

Με μια ιστορική απόφαση στα χρονικά των ομαδικών σπορ, οι Μπακς αποφάσισαν να μην κατέβουν στο πέμπτο παιχνίδι των playoffs με αντίπαλο τους Μάτζικ ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα περιστατικά αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Η ομάδα του Μιλγούοκι, με αφορμή το νέο περιστατικό με τον πυροβολισμό του 29χρονου Τζέικομπ Μπλέικ από την αστυνομία στο Ουισκόνσιν, δεν βγήκε καν για την καθιερωμένη προθέρμανση ενόψει της σημερινής (26/08) αναμέτρησης και έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλον τον πλανήτη.

Την πρόθεση να μποϊκοτάρουν τα playoffs του NBA εξέφρασαν αρχικά οι Ράπτορς και οι Σέλτικς που είναι το ζευγάρι του ημιτελικού της Ανατολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ