Κάτι συμβαινει στα Ελληνοτουρκικα – Έντονο παρασκήνιο μετά και το νέο τηλεφώνημα Τραμπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισως να είμαστε πολύ κοντά στο να επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλης την περίφημη φράση του ινδάλματος του, Κωνσταντίνου Σημιτη που είπε Ευχαριστώ τους Αμερικανούς λίγο μετά τα Ιμια, ισως και πάλι όχι.

Μπορεί να τηρείται σιγή ιχθύος για το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων Τραμπ στον Μητσοτακη όμως και μόνο το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε πως έγινε η επικοινωνία των δυο αρχηγών κρατών σημαίνει πολλά.

Υπάρχει ένα σκηνικό προσπάθειας εξομάλυνσης της κατάστασης το οποιο όμως δεν είναι βέβαιο αν θα γίνει με αμοιβαίες υποχωρήσεις Ελλάδας-Τουρκίας ή με μεγαλύτερες πιέσεις για μονομερεις υποχωρήσεις από την Ελλάδα εξού και η απόκρυψη όσων συζητήθηκαν από Τραμπ και Μητσοτακη.

Η Τουρκια έχει χτυπηθεί από τον πυρετό που χτυπά τους νεοφερμένους παίχτες των καζίνο και ποντάρει οτι βρίσκει τωρα που γυρίζει και όπου κατσει η μπίλια.

Η ιστορία όμως δείχνει ότι οι ανατροπές έρχονται πάντα όταν δεν το περιμένεις. Όμως αυτό δεν σημαινει ότι θα πρεπει να τα αφήσουμε όλα στην τύχη γιατί παρολο που η Τουρκια έχει ανοιχτά δεκάδες μέτωπα οι απειλές της προς την Ελλάδα δεν θα σταματησουν αν δεν πάρει αυτό που θέλει ή αν δεν της κόψει κάποιος τον αέρα οριστικά είτε μέσω της διπλωματικης οδού είτε μέσω άλλων τρόπων πιο βίαιων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ