1/08/2021

Στρατιωτικός Αιφνιδιασμός

Έχω γράψει και παλαιότερα ότι του πραγματικού πολέμου προηγείται ο ψυχολογικός και αυτός είναι που βιώνουμε από την τούρκικη πλευρά αυτές τις ημέρες.

Θεωρώ ότι είναι αδύνατη η αποφυγή του πολέμου. Η Τουρκία, ως κράτος εισβολέας/πειρατής για άλλη μια φορά στην ιστορία, ετοιμάζεται να επιτεθεί.

Στο πλαίσιο αυτό και χωρίς να θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες που αφορούν το Γενικό Επιτελείο, κρίνω ότι αν κάποιος έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού στο πεδίο της μάχης, αυτή είναι η Ελλάδα. Και εξηγούμαι:

Η Τουρκία ότι λέει το κάνει βασιζόμενη διαχρονικά στη αριθμητική υπεροχή της και στη σύγχρονη εκδοχή για το “γιουρούσι”. Οι στρατιωτικές της κινήσεις συμβαδίζουν με την ρητορική της άρα δεν θα πρέπει να θεωρούμε “έκπληξη” την επίθεση από την πλευρά της με οποιονδήποτε τρόπο.
Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και προσφάτως στις κοινές αεροναυτικές ασκήσεις με Κύπρο, Γαλλία και Ιταλία ότι η αποτρεπτική και επιχειρησιακή μας ετοιμότητα είναι σε υψηλότατο επίπεδο.
Δεδομένων των ανωτέρω, κρίνω ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει την ενδεχόμενη απώλεια κάποιου πλοίου της ή αεροσκάφους της για να προχωρήσει σε εμπλοκή με την Τουρκία. Δεν υπάρχει η “πολυτέλεια” απώλειάς τους δεδομένης της αριθμητικής υπεροχής της Τουρκίας. Η “ποιοτική” μας υπεροχή έναντι των Τούρκων θα πρέπει να υλοποιηθεί με αιφνιδιασμό και με όλο το εν ενεργεία πολεμικό μας υλικό. Δεν χρειάζεται να ζήσουμε νέο “Αβέρωφ” για να εμπλακούμε σε πόλεμο. Οι σύγχρονες εκδοχές των πολέμων απαιτούν ταχύτατα και καίρια χτυπήματα στον εχθρό που ίσως κρίνουν το αποτέλεσμα του πολέμου σε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα.

Τις λεπτομέρειες τέτοιων χτυπημάτων τις γνωρίζουν καλύτερα οι επιτελείς μας.

Είμαι σίγουρος ότι θα νικήσουμε. Εύχομαι υγεία και πνευματική διαύγεια στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Γνωρίζω ότι θα πράξουν το καθήκον τους όταν θα χρειαστεί.

Η Παναγιά μαζί μας. Άλλος ένας ιερός αγώνας του Ελληνισμού ξεκινά.

Στην πολιτική ηγεσία θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο μου και για το πως πρέπει να ενεργήσει απέναντι στην Τουρκία ως νικήτρια του πολέμου.

Από τον ΓροθιάΣτοΜαχαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ