Η προκλητική αδιαφορία στο αίτημα ενός πατέρα παιδιού ΑμεΑ

Εξάντλησαν την αναλγησία και την αδιαφορία τους οι αρμόδιοι στον Δήμο Ωραιοκάστρου απέναντι σε μια οικογένεια που ανεβαίνει καθημερινά τον δικό της γολγοθά, καθώς μεγαλώνει ένα αυτιστικό παιδί με ποσοστό αναπηρίας 80%.

Επί σχεδόν επτά μήνες και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του πατέρα, η αρμόδια τεχνική υπηρεσία κωφεύει και αποφεύγει να απαντήσει επίσημα στο αίτημά του για χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑμεΑ!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην «Espresso» ο Θεολόγης Γρένδας, η περιπέτεια της οικογένειάς του, που συνεχίζεται ως σήμερα, άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου, όταν κατέθεσε αίτηση στον δήμο ζητώντας να του παραχωρήσουν μια θέση στάθμευσης ΑμεΑ στον δρόμο που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του.

«Ηρθαμε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο 29χρονος γιος μου έχει διαγνωστεί με 80% αναπηρία από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, ενώ η σύζυγός μου πάσχει από διάφορα αυτοάνοσα. Στις 6 Φεβρουαρίου έκανα αίτηση για θέση στάθμευσης για ΑμεΑ. Ομως η αρμόδια υπάλληλος την παρέλαβε στις 6 Μαΐου! Δηλαδή, για να πάει ηλεκτρονικά η μία αίτηση από το ένα γραφείο στο αρμόδιο τεχνικό τμήμα έκανε τρεις μήνες» δηλώνει στην «Espresso».

Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας (που διατηρεί φιλικές σχέσεις με την ηθοποιό Νένα Χρονοπούλου, ο γιος της οποίας είναι επίσης ΑμεΑ.), έκτοτε δεν έχει πάρει επίσημη γραπτή απάντηση: «Η ολιγωρία και η αδιαφορία του δήμου είναι άνω ποταμών! Η πρώτη δικαιολογία τους ήταν ότι σε αυτόν τον δρόμο απαγορεύεται η στάθμευση. Παρ’ όλα αυτά παρκάρουν εκεί 30 αυτοκίνητα! Δηλαδή, αυτοί ισχυρίζονται “δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε θέση ΑμεΑ”, αλλά 30 αυτοκίνητα μπορούν να παρκάρουν παράνομα!» λέει απελπισμένος.

Μάλιστα, αναγκάστηκε να απευθυνθεί και σε μία αντιδήμαρχο για να εξεταστεί επιτέλους το αίτημά του. «Η απάντησή της ήταν: “Φέρε το αυτοκίνητο, να το πάρω στο δημαρχείο! Βάζε το μπροστά, θα το προσέχουμε εμείς, γιατί φέρνουν αντίρρηση κάποιοι”…» αποκαλύπτει, διευκρινίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα δέχεται απειλές από έναν γείτονα, όπως «δεν έχεις δει ακόμη τίποτα» ή «θα δεις τι θα πάθεις»!

Του έκοψαν κλήση

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Γρένδας, συνάντησε και τον δήμαρχο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το ζήτημά του θα ρυθμιστεί, αλλά και τον αρμόδιο των τεχνικών υπηρεσιών που του απάντησε ότι η αίτησή του θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ομως έως σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο!

Ώσπου να βρεθεί λύση στο πρόβλημά του, εκείνος είναι αναγκασμένος να παρκάρει το αυτοκίνητό του 200 με 300 μέτρα μακριά από το σπίτι του, ενώ μία φορά τού έκοψαν κλήση, επειδή πάρκαρε παράνομα. Την ίδια ώρα, το αυτοκίνητο παραμένει ένα απολύτως απαραίτητο «εργαλείο» για τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα χρειάζεται να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης για να επισκέπτεται ο γιος τους ψυχίατρο.

Πηγή: Espresso

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ