Μπάχαλο! Στον αέρα παραμένει ο διαγωνισμός για την προμήθεια μασκών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει μέσω της Αυτοδιοίκησης τις μάσκες στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση ανακοίνωσε χθες σε συνεντεύξεις του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Οπως εξήγησε ο υπουργός, αφού όλοι οι Ελληνες φορολογούνται, όλοι δικαιούνται και μάσκες, σημειώνοντας ότι είναι θέμα δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, το υπουργείο του έδωσε πάνω από 6.000.000 ευρώ στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος για να εξασφαλιστούν μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι φυσικά δεν θα δοθεί μόνο μία μάσκα σε καθέναν από αυτούς.

Αναφερόμενος στον αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο οποίος έχει προκαλέσει και αρκετές αντιδράσεις, λόγω της fast track διαδικασίας με την οποία διεξάγεται, διευκρίνισε ότι η επιτροπή ειδικών υπέδειξε μόλις πριν από 10 ημέρες ότι το σύνολο των παιδιών πρέπει να έχει μάσκες και μόλις την Πέμπτη υποδείχθηκαν οι απαραίτητες προδιαγραφές.

«Από τότε τρέχει ο διαγωνισμός» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ίσως σήμερα να έχουμε τα αποτελέσματα και μετά τις εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ενδεχομένως πάντως η αναβολή για μια εβδομάδα του ανοίγματος των σχολείων για τις 14 Σεπτεμβρίου να κάνει πιο πιθανό να καταφέρουν να φτάσουν μάσκες στα σχολεία. Είναι ένα στοίχημα από το οποίο θα κριθεί η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού τόσο της ΚΕΔΕ όσο και του υπουργείου Παιδείας. Πάντως, κενά υπάρχουν και δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναρωτιούνται αν τελικά οι μάσκες θα φτάσουν στα σχολεία πριν από τα παιδιά τους.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ωστόσο ότι οι μάσκες δεν είναι το μοναδικό ζήτημα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, υπενθυμίζοντας ότι το υπουργείο του προνόησε και για την καθαριότητα στα σχολικά κτίρια. Οπως είπε, αυτή την εβδομάδα πηγαίνουν στους δήμους περίπου 9.500 καθαρίστριες, εκ των οποίων οι 5.000 πλήρους απασχόλησης, σε μια κίνηση την οποία χαρακτήρισε μήνυμα προς την ελληνική οικογένεια ότι τα σχολεία θα είναι καθαρά και δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανησυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ