Ο Νίκος Διακομιχαλης απαντά στον Κυρανακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγώ πάντως Κωνσταντίνε μου αν και δουλεύω από τα 18 δεν έχω τα ένσημα σου. Ξέρεις γιατί Κωνσταντίνε; Γιατί ο Γιωργακης ο Παπανδρέου έφερε την καταστροφή στην χώρα μου πριν δέκα χρόνια, ο Αντώνης ο Σαμαράς τον στήριξε και συνέχισε αυτή την Εθνική καταστροφή, θέσπισε τον ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟ μισθό για τους ΝΕΟΥΣ, οι νέοι έφυγαν στο εξωτερικό γιατί δεν πληρωνόντουσαν καλά στην Ελλάδα (εσυ βρήκες όμως την ευκαιρία και ίδρυσες το brain gain, ώστε επικοινωνιακά να δείξεις ότι παλεύεις για τη γενιά σου, ενώ είσαι στο κόμμα της κυβέρνησης που κάνει εντελώς αλλά πράγματα). Επίσης τα μέτρα της δίκης σου συγκυβέρνησης Σαμάρα με Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο και λοιπούς, οδήγησαν εκτός των άλλων στο χείλος του γκρεμού χιλιάδες επιχειρηματίες και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα Κωνσταντίνε μου να μην μπορούν να προσλαμβάνουν κόσμο. (Όσες δεν έκλεισαν)

Αλλά ξέρεις κάτι Κωνσταντίνε εμένα δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από επικοινωνιακά τρικ με δήθεν φόρουμ για το μέλλον της πολιτικής, της ΕΕ κτλ (που αναφέρεις στο βιογραφικό σου), ώστε να τα προβάλω στο βιογραφικό μου. Εκτός του ότι δεν μου αρέσει Κωνσταντίνε και να ήθελα δεν θα μπορούσα να το κάνω, ξες γιατί;

Γιατί Κωνσταντίνε εγώ δούλευα όσο σπούδαζα, όπως όλοι σχεδόν οι νέοι της γενιά μας που δεν πέρασε από πολιτικά γραφεία, δεν είχε την πολυτέλεια να διοργανώνει φόρουμ και δεν φιλούσε κατουρημένες ποδιές. Ξέρεις που δουλεύαμε όλοι εμείς Κωνσταντίνε; Στη «φάμπρικα» της ελληνικής νεολαίας, στα μπαράκια και τις καφετέριες και όσοι δεν σπούδασαν πάλευαν μπας και βρουν κανένα μεροκάματο στα τεχνικά επαγγέλματα για να μάθουν τη δουλειά. Ξέρεις γιατί δεν έχω τα ένσημα σου αν και κοντά στην ηλικία; Γιατί εκεί που δούλευα εγώ οι άνθρωποι πάλευαν για ένα ξεροκόμματο και δεν μπορούσαν να μας κολλήσουν όλα τα ένσημα Κωνσταντίνε. Ξέρεις γιατί δεν μπορούσαν; Γιατί επι αυτών των κυβερνήσεων που ανέφερα, δυστυχώς, ψηφίστηκαν οι χειρότερες φορολογικές πολιτικές που έχουν επιβληθεί ποτέ σε αυτή τη χώρα!

Πάμε πάλι στα δικά σου τώρα.

Ξέρεις τι εννοούμε όταν λέμε βγες και ψάξε για δουλειά;
Εγώ σε προσκαλώ, στείλε το βιογραφικό σου σε θέσεις εργασίας, χωρίς να Αναφέρεις όλα τα πολιτικα σου κατορθώματα, όλες τις συμμετοχές λόγο του κομματικού σωλήνα σε φόρουμ, συνέδρια και πολιτικές νεολαίες και χωρίς να αναφέρεις το όνομα σου. Τι ακριβώς πιστεύεις ότι θα γίνει;

Κωνσταντίνε δυστυχώς το προστατευμένο και αποστειρωμένο περιβάλλον που σε είχαν τόσα χρόνια ώστε να γίνεις, κομματικά, αυτό που ήθελαν, μέσω του κομματικού σωλήνα έχει οδηγήσει στο να μην υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα.

Ξέρεις και κάτι άλλο Κωνσταντίνε, δεν αποτελούν όλοι οι Δαπιτες και οι Οννεδιτες τέτοια άσχημα παραδείγματα, υπάρχουν παιδιά που πίστεψαν σε αξίες, παιδιά που πάλευαν για να φύγει ο «εκσυγχρονισμός» του Σημίτη, το παρακράτος, τα σκάνδαλα και οι περιπτώσεις που ο αέρας παίρνει τις σημαίες. Αυτούς τους Δαπιτες και τους Οννεδιτες δεν τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι μαζί σου, γιατί εκτός των άλλων ξέρουν ότι αυτό που είπες, ότι για την ανεργία φταινε οι νέοι που δεν ψάχνουν στο Ίντερνετ & δεν έχουν καλά βιογραφικά, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ούτε εκφράζει κανέναν από αυτούς αλλά το σημαντικότερο, δεν είναι κάτι που σου ξέφυγε, είναι κάτι που γαλουχήθηκες πιστεύοντας το. Ο νεοφιλελευθερισμός Σημίτη-Μητσοτακη σε δράση!

Η νέα γενιά πολιτικών με τρομάζει πιο πολύ απ την παλιά, γιατί αυτοί ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι του διχασμού πιο καλά απ τους παλιούς!
Δεν έχουν υπομονή και όραμα για την πατρίδα. Έχουν όμως καλή επικοινωνία, διχαστικό λόγο, lifestyle, πτυχία & «πλούσια βιογραφικά» και αυτό τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους.
Τους φοβάμαι γιατί ενώ και οι παλιοί μπορεί να απογοήτευσαν, ωστόσο εκείνοι ξεκίνησαν με αγώνα και πάλη, μπορεί στην πορεία να άλλαξαν, μπορεί να μην τα κατάφεραν, μπορεί να κορόιδευαν εξ αρχής.
Οι σημερινοί νέοι της κεντρικης πολιτικής σκηνής όμως ξεκινούν από την προσωπική τους προβολή, το προσωπικό συμφέρον χωρις καμία ουσιαστική διεκδίκηση, με επικοινωνιακά παιχνιδια, χτίζοντας απλώς καριέρα με διχαστικό λόγο γεμάτο υποτίμηση και κακιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ