Το σπίτι της Ζωζώς καταρρέει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καμένο «παλάτι» της «βασίλισσας της νύχτας» ρημάζει στην Κινέτα. Μπορεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή το 2018 και σχεδόν ισοπέδωσε το σπίτι της η Ζωζώ Σαπουντζάκη να φαινόταν αποφασισμένη να το ξαναφτιάξει από την αρχή, ωστόσο φαίνεται πως έχει συναντήσει ουσιαστικές δυσκολίες στον δρόμο της.

Αποτέλεσμα; Το άλλοτε οίκημα-στολίδι της περιοχής παραμένει δύο χρόνια μετά τον πύρινο εφιάλτη… καμένο κουφάρι.

Σύμφωνα με την «Espresso», το σπίτι της μελαχρινής σταρ, η οποία βίωσε μεγάλες δόξες τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, εξακολουθεί να είναι στην ίδια κατάσταση που το άφησε η πυρκαγιά, καταστρέφοντάς το σχεδόν ολοσχερώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέφεραν άνθρωποι από το περιβάλλον της Ζωζώς Σαπουντζάκη, είναι δύσκολο να φτιαχτεί ξανά γιατί χρειάζονται τεράστια χρηματικά ποσά για να γίνει κάτι τέτοιο, κεφάλαιο που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Βλέπετε, η ζημιά που υπέστη από τις φλόγες το οίκημα είναι τόσο μεγάλη που χρειάζονται αναστήλωση ακόμη και τα ντουβάρια που έμειναν όρθια. Με άλλα λόγια, για να είναι ασφαλές το σπίτι, πρέπει να χτιστεί πάλι όλο από την αρχή.

Ήταν 23 Ιουλίου 2018, όταν η φωτιά που ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη από την πλευρά της Κινέτας -με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 8 μποφόρ- πέρασε την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της, δασική έκταση και σπίτια.

Ένα από αυτά ήταν και η βίλα της Ζωζώς, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά έγινε στάχτη, μαζί με όλα τα κειμήλια της πρωταγωνίστριας. Λίγες μέρες μετά, με πόνο στην καρδιά, αλλά χωρίς να χάνει το κουράγιο της, η ίδια είχε δηλώσει στις κάμερες: «Κάηκε το σπίτι μου και εγώ μετά από λίγες ημέρες βγήκα στα καμένα και τραγουδούσα. Χάθηκε το παν από μένα, ένα σπίτι που ήταν κούκλα και ξαφνικά βρέθηκα με ένα φόρεμα. Τα κοστούμια σώθηκαν γιατί κάτω σώθηκε ένα ισόγειο και ήταν όλο το βεστιάριο εκεί».

Σε αυτό το ισόγειο πηγαίνει συχνά η «βασίλισσα της νύχτας» μαζί με τον σύντροφό της, Πύρρο, ο οποίος στέκεται σαν βράχος στο πλευρό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ