Ρεσιτάλ μπουρδολογίας από τον Θεοχάρη

Νέο ρεσιτάλ θράσους έδωσε από τη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών του, ισχυριζόμενος πως για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας δεν ευθύνεται το πλημμελές άνοιγμα του τουρισμού, αλλά αποκλειστικά και μόνο «η δική μας χαλαρότητα».

Την ώρα που ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ο υπουργός… σφυρίζει αδιάφορα, λέγοντας επί της ουσίας ότι έγιναν όλα καλώς. Σημειωτέον πως η κυβέρνηση, διά στόματος σωρείας υπουργών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, έχει παραδεχθεί ότι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού συνδέεται άμεσα με το άνοιγμα του τουρισμού, ωστόσο ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτό τον προφανέστατα συσχετισμό, καλώντας την αντιπολίτευση να μη «χτυπά» τον τουρισμό.

Αναφορικά μάλιστα με την αυξημένη πληρότητα στα πλοία, δήλωσε ότι «δεν έχουμε δει στην πράξη προβλήματα». «Δεν είναι σημαντικό αν θα είναι 65% ή 85% η πληρότητα όσο το να τηρούνται οι αποστάσεις και οι κανόνες» είπε και πανηγύρισε επειδή, παρά την επιδείνωση, η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες της Ευρώπης και παγκοσμίως. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η ωμή παραδοχή του Χάρη Θεοχάρη ότι η Ελλάδα πήρε ρίσκο με το άνοιγμα στη Σερβία, παρά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, αποδίδοντάς το «στη σχέση των δύο λαών», αλλά και στο γεγονός ότι αρχικά η Σερβία «επιδημιολογικά άντεχε».

Επέμεινε πάντως ότι «θα γίνει κάθε προσπάθεια να κερδίσουμε και τον τελευταίο τουρίστα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της τουριστικής σεζόν. Την ίδια ώρα σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε σφοδρή κριτική στον υπουργό Τουρισμού, με την Κατερίνα Νοτοπούλου, αρμόδια τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, να τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη από τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση ότι δεν παρείχε πραγματική στήριξη στις επιχειρήσεις και κυρίως στις μικρομεσαίες που δεν έχουν πρόσβαση σε δανειοδότηση.

πηγή: «δημοκρατία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ