«Μπουρλότο» ετοιμάζεται να ρίξει ο Αλέξης Τσίπρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί οι πρόσφατες θεσμικές αλλαγές που αποφάσισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, να μην είναι ριζικές, η συνέχεια όμως θα είναι πολύ διαφορετική.

Για την ακρίβεια, ο Πρόεδρος του κόμματος έχει αποφασίσει να φέρει τα πάνω κάτω στο ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένη όμως στρατηγική, προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη αποστασία.

Οι πληροφορίες μας φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα αποφασισμένο να αλλάξει ριζικά, όχι μόνο τον κομματικό μηχανισμό, αλλά την γενικότερη φυσιογνωμία του κόμματος σε όλα τα επίπεδα.

Και οι πρώτες αλλαγές θα είναι τροχιοδεικτικές. Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας θα ροκανίσει γύρω-γύρω το δέντρο πριν το κόψει. Και η νέα μορφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει καμία σχέση με ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Για την ακρίβεια, ελάχιστοι συνεργάτες του γνωρίζουν που ακριβώς οδεύει. Και αυτό έχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα.

Το σίγουρο όμως είναι ότι μετά την εσωστρέφεια και τις ριζικές αλλαγές, εάν τα καταφέρει, θα τον οδηγήσουν σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η λογική του ώριμου φρούτου που του εισηγούνταν ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αποτελεί πλέον στρατηγική επιλογή.

Για να περάσει όμως σε μετωπική σύγκρουση θα πρέπει να τελειώσει με την αναδόμηση του κόμματος, η οποία θα είναι συντηρητική, να δει τις πρώτες αντιδράσεις στις δημοσκοπήσεις και αν δει την ψαλίδα να κλείνει, τότε θα «χτυπήσει».

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ