Απαράδεκτη παρέμβαση Πομπέο, ξυπνά τις μαύρες μνήμες των Ιμίων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίνδυνος για τετελεσμένα μετά την παρατεταμένη τουρκική εισβολή και την σημερινή παρέμβαση του υπουργού εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος σκανδαλωδώς κράτησε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον εισβολέα και τον αμυνόμενο. Όπως ακριβώς είχαν κάνει την μαύρη νύχτα των Ιμίων, που κάλεσαν όλες τις δυνάμεις να αποχωρήσουν από την περιοχή, παρότι είναι αμιγώς ελληνική! Με αποτέλεσμα το γκριζάρισμά που διήρκεσε μέχρι το 2015 και σήμερα επανέρχεται.

Απαράδεκτη παρέμβαση που ξυπνά τις μαύρες μνήμες της νύχτας των Ιμίων έγινε νωρίτερα σήμερα από τον υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής διπλωματίας απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την ελληνοτουρκική κρίση, κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω! Ρητορική που παραπέμπει στην στάση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, στάση που στην ουσία γκρίζαρε μία αμιγώς ελληνική περιοχή.

«Καλούμε όλους να κάνουν ένα βήμα για να μειωθούν οι εντάσεις και να αρχίσουν διπλωματικές συνομιλίες στο θέμα των διενέξεων που υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε. Κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον θύτη και το θύμα. Ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον αμυνόμενο. Ανάμεσα στον εισβολέα, τον κλέφτη, τον βάρβαρο και τον πολιτισμένο ο όποιος υπερασπίζεται όχι μόνο τις δικές του Θερμοπύλες, αλλά τις Θερμοπύλες του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά αρνητική και αποτελεί προπομπό εθνικής ήττας, καθώς εάν η Ελλάδα δεν αντιδράσει άμεσα και ξεκάθαρα, θα έχουμε εκ νέου γκριζάρισμά ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Για πρώτη φορά μετά τα Ίμια. Και αυτό δεν θα μας το συγχωρέσει η ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ