Ναύαρχος Διακόπουλος: Όχι στη Χάγη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανήλθε στο προσκήνιο ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μητσοτάκη, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο άνθρωπος που τον ώθησαν να παραιτηθεί επειδή είπε την αλήθεια, ότι το «Oruc Reis», από την πρώτη στιγμή που άρχισε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, διεξήγε έρευνες και άρα παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Στην πρώτη του συνέντευξη, στο CNN Greece, ο κ. Διακόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων τις δικαιολογίες που είχε γράψει στη δήλωση παραίτησης, αλλά ρίχνει και νέα καρφιά στο Μαξίμου και στο αφήγημα που θέλει να περάσει, ότι το «Oruc Reis» απλώς πλέει στα διεθνή ύδατα, αλλά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στις 18 Αυγούστου είχε πει ότι «δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε, το “Oruc Reis” πραγματοποιεί έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση». Την επόμενη ημέρα τα ανασκεύασε, αλλά στη νέα συνέντευξή του είπε: «Το ενδιαφέρον του τουρκικού πλοίου δεν ήταν επιστημονικό. Είδα φωτογραφίες με απλωμένα καλώδια, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της επίσκεψής του».

Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο κ. Διακόπουλος. Μεταξύ άλλων εξέφρασε τον προβληματισμό του για την προσφυγή στη Χάγη, όπου οδηγούν οι εξελίξεις, όπως ανέφερε: «Αν δεν πάμε στη Χάγη, τι άλλο μπορεί να γίνει; Στο τέλος εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί θερμό επεισόδιο. Η κυβέρνηση έχει καταλάβει πού το πάει ο Ερντογάν και δεν παίζει το παιχνίδι του. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη οδό πλην της Χάγης. Το θέμα είναι με ποια ατζέντα θα πάμε στη Χάγη».

Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Διακόπουλος; Υπάρχει περίπτωση, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα της κυβέρνησης, να οδηγηθούμε στη Χάγη με ατζέντα που θα περιλαμβάνει κάτι άλλο εκτός από το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ