Μαχαιριά Πούτιν σε Ερντογάν με τους S-400 αποκαλύπτουν οι Κινέζοι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κύριος στόχος των ρωσικών πυραύλων, τα ελληνικά αεροσκάφη!

Ο Πούτιν «κρέμασε« τον Ερντογάν και δεν του παρέδωσε πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς!

Η Κίνα υποστηρίζει πως ο Ερντογάν θέλει να πουλήσει τώρα τους πυραύλους στις ΗΠΑ!

Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει S-400 σε 19 στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα. Στον χάρτη  που ακολουθεί προκύπτει ξεκάθαρα ότι στόχος τους είναι κυρίως η Ελλάδα και δευτερευόντως το Ισραήλ.
Σύμφωνα όμως με κινεζικό δημοσίευμα, τα ρωσικά συστήματα που παραδόθηκαν στην Τουρκία δεν είναι ακόμη ετοιμοπόλεμα λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν αντιαεροπορικοί πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας για αυτά που θα μπορούσαν να στοχεύουν σε αποστάσεις έως 400 χλμ!

Αυτή η (σκόπιμη) έλλειψη εμποδίζει την Τουρκία τόσο στην χρήση του συστήματος, όσο και στην θρυλούμενη πώληση των S-400 στις ΗΠΑ! Αφού για να θέσει τα συστήματα σε υπηρεσία σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, με τους υπάρχοντες πυραύλους, το πραγματικό εύρος βολής περιορίζεται σε απόσταση 200-250 χιλιομέτρων.

Η κινεζική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Sohu», αποκαλύπτει ότι παρόμοια αντιμετώπιση υπήρξε και με την προμήθεια των S-400 από την Κίνα, αφού η Ρωσία παρέδωσε τα συστήματα εγκαίρως, χωρίς όμως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ενώ αυτοί παραδόθηκαν  στην Κίνα πολύ αργότερα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι το S-400 θα υιοθετηθεί από τη χώρα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, επί έξι μήνες η διαδικασία αυτή δεν κινήθηκε, και ως εκ τούτου υπάρχει υποψία πως η Άγκυρα σκοπεύει να πουλήσει τα ρωσικά συγκροτήματα στις ΗΠΑ μαζί με τους ρωσικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την πώληση των S-400 στις ΗΠΑ, αν και η Άγκυρα διέψευσε τέτοιο ενδεχόμενο.

Που έχει τοποθετήσει τους S – 400 η Τουρκία

0ED4686F 2231 405A 96D7 7DEC35F65032
Η τοποθέτηση των S-400 έχει σαφή στόχευση για χρήση τους σε ελληνο-τουρκική σύρραξη

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ινστιτούτου Ρωσικών Μελετών στην Άγκυρα, η Τουρκία αποφάσισε να ενισχύσει κυρίως τις νότιες, νοτιοδυτικές και δυτικές κατευθύνσεις, οι οποίες, στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Άγκυρα, ειδικά αφού η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της με μαχητικά αεροσκάφη και να παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε κίνηση των τουρκικών δυνάμεων κοντά στα ελληνικά εδάφη.

Κρίνοντας από τον χάρτη που παρουσιάστηκε για την εγκατάσταση των τουρκικών συγκροτημάτων S-400, αυτή τη στιγμή η Άγκυρα ελέγχει σχεδόν ολόκληρο το βορειοανατολικό τμήμα της Μεσογείου και μπορεί να εντοπίσει με επιτυχία ακόμη και τα “μυστικά” (Stealth) μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφέρεται ότι ο τουρκικός στρατός έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την κατάρτιση του στα συγκροτήματα S-400 και η μετάβαση από την αδρανή στην ενεργή κατάσταση των τουρκικών συγκροτημάτων S-400 σε ολόκληρη τη χώρα δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα.

Avia.pro.

Πληροφορίες από το Βαλκανικό Περισκόπιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ