Ζούμε ημέρες Νέρωνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα βιώνει την μεγαλύτερη καταστροφή της σύγχρονης ιστορίας της. Φυσικά η πανδημία δεν είναι κάτι που πλήττει μόνο την Ελλάδα, όμως ο συνδυασμός της υγειονομικής κρίσης, της οικονομικής καταστροφής και της εισβολής των Τούρκων, δημιουργεί μια ζοφερή κατάσταση που παραπέμπει σε εθνική τραγωδία.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που βιώνουμε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, τα συστημικά μέσα προβαίνουν σε άνευ προηγουμένου διθυράμβους στο πρόσωπο του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το τι έχουμε διαβάσει, θα παρέπεμπε σε επιθεώρηση του Δελφινάριο, εάν οι στιγμές δεν ήταν τραγικές.

DE2709B6 69F1 40AA 8431 351D256BF7A8

Την ώρα που η Ελλάδα καταστρέφεται σε όλα τα επίπεδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρομοιάζεται ως Μωυσής, Ηρακλής, Τσώρτσιλ, σιμουλτανέ, τσιτάχ, με αβάσταχτη λάμψη. Προσοχή, όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν είναι δικά μας δημιουργήματα. Είναι ακριβώς οι χαρακτηρισμοί που έχουν αποδοθεί στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού από διάφορους κονδυλοφόρους συστημικών μέσων.

Αυτές οι καταστάσεις λοιπόν παραπέμπουν σε ημέρες Νέρωνα. Όπου ο αυτοκράτορας έκαιγε  την Ρώμη και οι αυλικοί τον υμνούσαν ως ημίθεο.
Το γεγονός αυτό συνιστά το μεγαλύτερο εθνικό κίνδυνο. Μεγαλύτερο και από τους τούρκους και από την πανδημία. Όταν ένας πρωθυπουργός αρέσκεται – διότι δεν εξηγείται διαφορετικά αφού δεν αντιδρά – σε τέτοιες υμνολογίες την ώρα που αποτυγχάνει παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Δεν ξέρουμε εάν ζούμε τις τελευταίες ημέρες της Βαβυλώνας, αλλά εάν δεν υπάρξει συνταρακτική αλλαγή ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης από την πολιτική ηγεσία και της πολιτικής ηγεσίας από αυτούς που έχουν θεσμικό ρόλο να την κρίνουν, η εθνική καταστροφή είναι αναπόφευκτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ