Ο Μηταράκης μετατρέπει τις δομές σε «Γκουαντάναμο» – ευθεία σύγκρουση με τις ΜΚΟ

Εξαιρετικά μεθοδικά κινήθηκε όπως φαίνεται ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και έπιασε άπαντες στον ύπνο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις, καθώς η μετατροπή των δομών φιλοξενίας, των λεγομένων hot spot σε φρούρια, μπορεί να είναι ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση ακόμα και για τους ίδιους τους φιλοξενούμενους, θα κόψει όμως πολλά μεροκάματα. Μιλάμε για μαύρα μεροκάματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την παραβατικότητα εις βάρος των μεταναστών αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Αλλά έχουν να κάνουν και με το πανηγύρι των ΜΚΟ που μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια.

560E43A2 65E0 4A42 8C23 4872DE536159
Το σχέδιο Μηταράκη που προβλέπει την μετατροπή των δομών φιλοξενίας μεταναστών σε πραγματικά φρούρια, Ουσιαστικά επηρεάζει την είσοδο άσχετων στα κέντρα και όχι την έξοδο των μεταναστών. Και όταν λέμε «επηρεάζει» το εννοούμε. Διπλοί περιμετρικοί φράκτες με απόσταση μεταξύ τους ούτως ώστε να υπάρχει συνεχής περιπολία από αστυνομικές δυνάμεις με οχήματα. Δρακόντεια μέτρα για την είσοδο και την έξοδο μέσα στις δομές, γεγονός που στην ουσία θα απαγορεύσει την είσοδο σε όσους δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εντός. Φυσικά όποιος είναι νόμιμα εντός, θα έχει το δικαίωμα να εξέρχεται του κέντρου χωρίς πρόβλημα.

Ο Μηταράκης πέταξε έξω από το πρόγραμμα ESTIA II την ΜΚΟ του Σόρος

Πρακτικά, σε πρώτη φάση δεν θα καταπατώνται τα δικαιώματα των φιλοξενούμενων για ελεύθερη είσοδο και έξοδο, αλλά αυτοί πλέον θα γίνει ελεγχόμενη με ισχυρά συστήματα ασφαλείας. Στην ίδια φάση ομως θα απαγορευθεί όπως είναι επόμενο, η είσοδος άσχετων με την δομή, όπως πολλοί που εμπλέκονται με ύποπτες ΜΚΟ. Και υπάρχουν πλείστες όσες καταγγελίες ακόμα και για αποσταθεροποιητική δράση μελών τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καψόνι Μηταράκη στους Τούρκους δουλεμπόρους! Επιτέλους μια ουσιαστική απάντηση στην Τουρκία

Η ριζική αλλαγή όμως στις δομές, είναι βέβαιον ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους θέλουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Γιατί, μην κοροϊδευόμαστε, οι εικόνες που διέρρευσαν δεν παραπέμπουν σε δομή φιλοξενίας, αλλά σε Γκουαντάναμο.

7243D0AC CAD1 426C B609 F8417F1FB50C

Και φυσικά δεν θα υπάρξει μετανάστης που να δώσει λεφτά σε δουλέμπορο και αντί για την γη της επαγγελίας να καταλήξει σε Γκουαντάναμο.

Είναι βέβαιο πάντως ότι οι ΜΚΟ θα παίξουν τα ρέστα τους και στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να ανατρέψουν το σχέδιο. Να δούμε λοιπόν ποιος θα αντέξει και αν ο υπουργός θα καταφέρει να ολοκληρώσει το σχέδιο αλλά και την θητεία του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ