Η… πασοκοποίηση της Νέας Δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ν.Δ. ήταν κόμμα που εκπροσωπούσε παράταξη αντίπαλη του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ. Σταδιακά μετατρέπεται σε ουρά και συνέχειά του. Η μετάλλαξη του κόμματος έχει αρχίσει ήδη από το 2012, όταν άρχισε το αποτυχημένο πείραμα της συγκυβέρνησης με το χρεοκοπημένο, μνημονιακό ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου, και συνεχίζεται με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς αυτή την περίοδο.

Μια σειρά από επιλογές και ιδεολογικού και… πρακτικού χαρακτήρα δείχνουν ότι η γνωστή σε όλους παράταξη, η οποία πιστώνεται πολλά θετικά στη σύγχρονη Ιστορία μας, έχει αλλάξει πρόσωπο και θέσεις. Η εναντίωση στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών μετετράπη σε πειθήνια αποδοχή. Στο ζήτημα του ισλαμικού εποικισμού οι διατυπώσεις διαφέρουν χωρίς να υπάρχει αισθητή διαφορά στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, που βλέπουν τις γειτονιές τους να καταντούν τριτοκοσμικοί μαχαλάδες.

Η δημόσια εκπαίδευση στις ημέρες της κυρίας Κεραμέως είναι πεδίο εφαρμογής νεοταξικών πειραματισμών και για την οικονομία, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει καν συζήτηση. Με 15,2% ύφεση που κατεγράφη το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι απορίας άξιον πώς έχουν μείνει ακόμα ανοιχτές επιχειρήσεις και διατηρούνται θέσεις εργασίας.

Στις επιλογές προσώπων, όμως, η πασοκοποίηση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται εμφανής ακόμα και σε όλους όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με την πολιτική επικαιρότητα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η τοποθέτηση του δικηγόρου Ορέστη Καβαλάκη στη θέση του νέου γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο κ. Καβαλάκης διαδέχεται τον κ. Ν. Μαντζούφα, ο οποίος υπηρετούσε αυτό το πόστο από το 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καβαλάκης αποτελούσε έναν από τους ανθρώπους που στελέχωσαν το… ατυχές Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου στα πρώτα βήματά του. Εντάχθηκε στον τομέα εργασίας «χρηματοδοτικά εργαλεία» τον Μάρτιο του 2016, δύο μήνες αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Τελικά, η καλύτερη εγγραφή σε βιογραφικό σημείωμα ανθρώπου που επιθυμεί να αναλάβει θέση ευθύνης στο κράτος που διοικεί η εκπασοκισμένη Ν.Δ. είναι… προϋπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.

πηγή: «δημοκρατία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ