Κατάθεση Τουλουπάκη: «Το μαύρο ντοσιέ του FBI»

Βαριά ερωτηματικά, που επιβεβαιώνουν την παρακρατικού τύπου διάρρηξη, προκύπτουν, μετά όσα αποκάλυψε στην κατάθεση της η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, γιά τα αντικείμενα, που πήραν από το σπίτι της, στην Ακρόπολη, ανάμεσα στα οποία και ένα μαύρο ντοσιέ, από εκπαιδευτικό σεμινάριο, του FBI!

Η εισαγγελέας εφετών, που βρίσκεται κατηγορούμενη, για τους χειρισμούς της, στην έρευνα της Novartis, καταθέτοντας την περασμένη Παρασκευή στους αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών της Γ.Α.Δ.Α., επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γιά τη διάρρηξη, ενώ απουσίαζε στη γενέτειρα της , στα Χανιά, επισημαίνοντας ότι, είχε επανειλημμένα ζητήσει, να έχει 24ωρη φύλαξη στην οικία της, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά ουδέποτε της παρασχέθηκε, παρά μόνον κατά τη διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμένα από τις 22.00μμ έως τις 06.00 πμ..

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, το διάστημα, που απουσίαζε για τις θερινές διακοπές της, δεν υπήρχε καθόλου φύλαξη. Η εισαγγελέας Διαφθοράς “φωτογράφισε” τους άγνωστους δράστες της περίεργης διάρρηξης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η καταδρομή αυτή στο σπίτι μου», είπε η εισαγγελεας Διαφθοράς, «θυμίζει πρακτορικές μεθόδους»!

Στην κατάθεση της, επεσήμανε το γεγονός ότι, οι δράστες δεν πήραν τίποτα από πράγματα αξίας, τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι της, αλλά της αφαίρεσαν αρχεία, στικάκια, έγγραφα και σημειώσεις.

Η κ. Τουλουπάκη στάθηκε ιδιαίτερα στην κλοπή ενός μαύρου ντοσιέ, από σεμινάριο, που είχε παρακολουθήσει στο FBI. Οπως είπε, το ντοσιέ αφαιρέθηκε, αφού προηγουμένως οι δράστες πέταξαν όλο το έγγραφο υλικό, που υπήρχε μέσα σε αυτό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα είπε στην κατάθεση της η εισαγγελέας, για τα αντικείμενα, που αφαίρεσαν οι άγνωστοι διαρρήκτες από το αρχείο της, καθώς δεν περιορίστηκαν στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή της, αλλά έψαξαν την αλληλογραφία της, τα συμβόλαια του σπιτιού της, τις δανειακές της συμβάσεις και το ντοσιέ του FBI…

Η εισαγγελέας Διαφθοράς κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο σε βάρος της, για να βρεθούν στοιχεία, ΄πως είπε, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά από αυτούς, που το προηγούμενο διάστημα, την έχουν στοχοποιήσει. Ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο, να επιχειρήσουν ακόμη και να την εκβιάσουν!

“Στόχος”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “ήταν η έρευνα και η συλλογή στοιχείων, για κάθε πτυχή της ζωής της”. Μάλιστα συσχέτισε την όλη προσπάθεια σε βάρος της, με παλιότερα δημοσιεύματα, που ανέφεραν το πώς απέκτησε το σπίτι της, τα οποία εκείνη δεν θεωρεί άσχετα με την έρευνα για τις φορολογικές της δηλώσεις και για τις δανειακές συμβάσεις της.

Η κ. Τουλουπάκη χαρακτήρισε «καταδρομή» τη διάρρηξη στο σπίτι της και τόνισε ότι, δεν είναι άσχετη με την στοχοποιήσή της από πολιτικούς, ιδιώτες και μερίδα του τύπου, που έφτασαν μετά τις δηλώσεις και τις διώξεις, να εισβάλουν ακόμη και στον προσωπικό της χώρο.

Στην κατάθεση της αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι, παραβιάστηκε και το από κάτω διαμέρισμα, στο οποίο μένει ο συνεργάτης του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, χωρίς πάντως να αφαιρεθούν προσωπικά του έγγραφα.

Επικαλέστηκε μάλιστα και την μαρτυρία της συζύγου του, για να εξηγήσει τον ισχυρισμό της ότι, τα περιστατικά δεν συνδέονται, αφού τα κίνητρα των δραστών είναι προφανώς διαφορετικά σε κάθε περίπτωση.

Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, ενώ παραβιάστηκαν και τα δύο διαμερίσματα και το δικό της και του συνεργάτη Κεγκέρογλου, σε κανένα δεν βρέθηκαν ιχνη διάρρηξης, ενώ στο απο κάτω σπίτι, δεν αφαιρέθηκαν έγγραφα.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι, δεν της έκλεψαν κοσμήματα και τιμαλφή, η κ. Τουλουπάκη είπε, γιά “ένα πολύτιμο ρολόϊ, που το

είχαν απλώς βγάλει από το κουτί του”, ενώ περιέγραψε ένα πραγματικό βανδαλισμό στο σπίτι της, όπως “το σκισμένο στρώμα του κρεβατιού της, το ανοιγμένο πιάνο της, αλλά και τα αναποδογυρισμένα αντικείμενα”.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς συνέδεσε τη διάρρηξη με τις μεγάλες υποθέσεις, που έχει διερευνήσει και διερευνά ακόμη, ενώ επανέλαβε ότι, οι δράστες απέβλεπαν στο να την απειλήσουν και να την τρομάξουν, καθώς η ίδια νιώθει ότι, με το να εισβάλλουν στον προσωπικό της χώρο, κάποιοι της στέλνουν μήνυμα ότι, όχι μόνο δεν έχει προστασία, αλλά γνωστοποιούν με αυτό τον τρόπο ότι, μπορούν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς τιμωρία!

Στην κατάθεσή της η κ. Τουλουπάκη δεν παρέλειψε, να αναφερθεί και στο γεγονός ότι, κάποιοι πρόβαλαν στο παρελθόν το γεγονός ότι, την παρακολουθούσαν χωρίς να έχουν οποιοδήποτε φόβο, πως θα υποστούν οποιαδήποτε τιμωρία.

Καταλήγοντας δήλωσε ότι, έχει στοχοποιηθεί, για πολύ μεγάλο διάστημα, επειδή ασχολήθηκε, όπως είχε υποχρέωση, λόγω της ιδιότητάς της, με τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες υποθέσεις των τελευταίων χρόνων.

Πηγή: dikografies.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ