Μετά τους «τρανς πατριώτες»…

Πού το πάει ο Σκάι; Θέματα που έχει λύσει εδώ και καιρό η ελληνική κοινωνία, όπως αυτό της σεξουαλικής διαφορετικότητας τόσο στη ζωή όσο και στην τηλεόραση, ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου τα φέρνει ξανά στο προσκήνιο, προφανώς για να αποχαυνώσει ακόμη περισσότερο τη νεολαία μέσα στην πανδημία, την οικονομική κρίση αλλά και τα σοβαρά εθνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τις τουρκικές προκλήσεις!

Καθημερινά μετά το «Big Brother» και τους απίστευτους τύπους που έχουν μαζευτεί στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού», συνθέτοντας ένα εκρηκτικό παζλ από γκέι ακτιβιστές, άνδρες που τους αρέσει να μακιγιάρονται σε καθημερινή βάση, ομοφοβικούς, μετανάστες, γυναίκες που τα πετάνε όλα έξω και… μπρατσαράδες, προβάλλεται καπάκι στη 01.00 η ξένη σειρά «Pose» (πόζα) για να ολοκληρώσει το τηλεοπτικό… χάος.

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τα γκέτο της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1980 και εστιάζει στην γκέι αφροαμερικάνικη και λατινοαμερικάνικη κοινότητα. Μέσα από την επονομαζόμενη «κουλτούρα των χορών» (ballroom culture), συνήθως τρανς και drag queens συμμετείχαν σε… πασαρέλες με σκοπό να κερδίσουν ένα βραβείο και να εκπροσωπήσουν το «σπίτι» τους.

Τα «σπίτια» ήταν εναλλακτικές οικογένειες που αποτελούνταν συνήθως από LGBT άτομα και λειτουργούσαν ως ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο τα μέλη της οικογένειας αυτής θα μπορούσαν να είναι οι… εαυτοί τους.

Το καστ της σειράς αποτελείται κυρίως από Αφροαμερικανούς, Λατινοαμερικάνους και τρανς ηθοποιούς. Για ποιον λόγο αποφάσισαν οι ιθύνοντες του καναλιού να σερβίρουν στο τηλεοπτικό κοινό μια σειρά στην οποία οι αλλαγές φύλου πάνε και έρχονται, ενώ τα… κουνήματα κυριαρχούν στα περισσότερα πλάνα; Τι προσφέρουν τέτοια σίριαλ στο τηλεοπτικό κοινό; Θεωρούν ότι δεν… χορταίνουν «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα οι τηλεθεατές και έτσι αποφάσισαν μετά το «Big Brother» να παίρνει τη σκυτάλη μια σειρά που το… τερματίζει; Προφανώς κάποιοι στον Σκάι θεωρούν ότι η «επιμόρφωση» των τηλεθεατών δεν πρέπει να έχει τέλος… Οι ίδιοι εγκέφαλοι μετά τα realities και τους τουρκικούς «εναγκαλισμούς» με τον Ατζούν Ιλιτζαλί θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει στην ελληνική τηλεόραση…

πηγή: «δημοκρατία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ