Μπάχαλο με τους αγιασμούς στα σχολεία – Χωρίς σχεδιασμό και με προχειρότητα όπου γίνουν και εάν γίνουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήπως τελικά επέλεξαν σκόπιμα να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτέμβρη που είναι παράλληλα και μεγάλη γιορτη και οι ιερείς θα είναι απασχολημένοι στις εκκλησίες;

Συμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει ξεχωριστά σε κάθε τάξη από τους ιερείς που θα μεταβούν στα σχολεία μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των ιερέων στους ιερούς ναούς. Συνεπως κανένας αγιασμός δεν θα γίνει νωρίς το πρωί, όσοι γίνουν θα γίνουν μετά τις 11:00 και σε κάθε αίθουσα ξεχωριστά, δηλαδή θα πιάσουμε μεσημέρι σιγουρα.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο Αγιασμός σε κάθε αίθουσα θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες ώστε να μπορέσουν οι ιερείς να καλύψουν όλες τις αίθουσες.

Για να δούμε όμως το σκηνικό της ημέρας. Ο ιερέας που το πρωί θα έχει παραστεί σε κανονικη λειτουργία στον ιερό ναό που εργάζεται, μετά μόλις τελειώσει θα επισκέπτεται τα σχολεία της περιοχής τους και θα κάνει αγιασμό ξεχωριστά σε κάθε αίθουσα. Όπως πάει ανήμερα των φώτων στα σπίτια δηλαδή.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι σε αρκετές αίθουσες δεν θα γίνει και όπου γίνει θα είναι τσάτρα πάτρα να τελειώνουμε. Κάποιοι θα πουν βέβαια ότι ο αγιασμός είναι το θέμα μας με τόσα που συμβαίνουν; Το θέμα μας είναι η προχειρότητα και το μπάχαλο με τον αγιασμό δειχνει την προχειρότητα με την οποία θα γίνει φέτος το άνοιγμα των σχολείων.

Δυστυχώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ