Εμπαιγμός Βρούτση! Θα δώσουν νωρίτερα το ψαλιδισμένο δώρο Χριστουγέννων

Απαντήσεις για τη νέα ΠΝΠ που κατέθεσε η κυβέρνηση μέσω του νέου νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί στα μέσα Σεπτέμβρη και αφορά, μεταξύ άλλων, τα μέτρα στα εργασιακά, έδωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Για το δώρο Χριστουγέννων είπε πως θα δοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και αφορά εργαζόμενους που βρέθηκαν, ή βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

«Η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν οι εργαζόμενοι (εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας), με τα χρήματα που θα καταβληθούν να έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εργαζόμενους. Το δώρο των Χριστουγέννων θα πληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου», είπε ο κ.Βρούτσης στο Mega.

Όσον αφορά το δώρο του Πάσχα (που μας πέρασε), αυτό θα καταβληθεί σε όσους δεν το έχουν λάβει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι για το Δώρο Χριστουγέννων, η ΠΝΠ αναφέρει:

«Καταβάλλεται επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020 που αναλογεί στα διαστήματα των αναστολών των συμβάσεων εργασίας τους σε απασχολούμενους σε επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και σε κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας, καθώς και σε επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων. Το ως άνω επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020 υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού».

Όσον αφορά το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», για την επιδότηση έως 60% του μισθού των εργαζομένων, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με τον υπουργό Εργασίας να δηλώνει ότι «το πρόγραμμα ήρθε για να μείνει».

Για το άλλο φλέγον θέμα, αυτό της απλήρωτης υπερωρίας, ο υπουργός Εργασίας, ανέφερε ότι δεν θίγεται ο πυρήνας του εργατικού δικαίου της χώρας με μια δική του θεώρηση: «Λόγω των εκτάκτων καταστάσεων, μόνο για τις εφτά ή 14 μέρες εάν και εφόσον ένας εργαζόμενος μπει σε καραντίνα, θα πληρωθεί για όλες τις ημέρες, τις μισές δε θα τις δουλέψει, τις άλλες μισές θα τις δουλέψει με μια ώρα παραπάνω που δε θα είναι ούτε υπερεργασία ούτε υπερωρία, για να συμψηφίσει τις μισές ώρες που θα βρίσκεται σπίτι του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ