Το ρωσικό εμβόλιο, η αμφισβήτηση, το Ισραήλ και η στάση της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι εκτόξευσαν πρώτοι κοσμοναύτη στο Διάστημα το 1961, τον Γιούρι Γκαγκάριν. Μπήκαν πρώτοι στο Βερολίνο το 1945 και ανάγκασαν τους χιτλερικούς σε παράδοση και λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Υπήκοοι της Ρωσίας έχουν κερδίσει 31 φορές βραβεία Νόμπελ.

Δρ Κρητικόπουλος Απόστολος

«δημοκρατία»

Επιστήμονές της έχουν θέσει τη χώρα τους μέσα στην πρώτη δωδεκάδα στον σύγχρονο κόσμο, όσον αφορά την ισχύ της επιρροής των επιστημονικών ερευνών τους. Παρ’ όλα αυτά, όλος ο δυτικός κόσμος αντιμετώπισε με τρομερή δυσπιστία την ανακοίνωση του Πούτιν πριν από έναν μήνα, ο οποίος ενημέρωσε τον πλανήτη ότι πρώτοι οι Ρώσοι ανακάλυψαν επιτυχημένο εμβόλιο με κωδικό όνομα «Σπούτνικ-5» κατά του κορονοϊού, με άκρως ελπιδοφόρα πειράματα σε ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτά τα «πειραματόζωα» τα οποία εμβολιάστηκαν ήταν και η κόρη του Πούτιν! Οι γιάνκηδες των ΗΠΑ σε κάθε τόνο ισχυρίζονταν ότι οι Ρώσοι ψεύδονται, ενώ η Μέρκελ και το ιερατείο της Ε.Ε. σνόμπαραν με στόμφο την ανακοίνωση του Πούτιν.

Ολη η οικουμένη ακολούθησε τον ρυθμό των «μεγάλων δυτικών φιλελεύθερων δημοκρατιών» και ακύρωσε επιδεικτικά τη χαρμόσυνη είδηση, αν και βρισκόμαστε σε ένα φρενήρες ράλι ανεύρεσης προστατευτικού εμβολίου κατά της πανδημίας ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να σταματήσουν η οικονομική δυσπραγία και ο διάχυτος παραλυτικός φόβος. «Ολη η οικουμένη»; Οχι όλη.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε άμεσα ότι θα ελέγξει την αποτελεσματικότητα του «Σπούτνικ-5» με δικές του επιστημονικές δοκιμές, ώστε αν αποδειχτεί λειτουργικό, να εφαρμοστεί κατευθείαν (ως το πρώτο εμβόλιο που κυκλοφορεί) στους πολίτες του. Η Ελλάδα φυσικά, με φανερά υποτακτικό τρόπο, ακολούθησε την πολιτική του στρουθοκαμηλισμού που υπαγόρευσαν οι Βρυξέλλες. Η ηχηρή σφαλιάρα ρεαλισμού ήρθε πριν από λίγες μέρες, όπου ένα από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίως, το «Lancet», ανακοίνωσε ότι σε ανεξάρτητη έρευνα που πραγματοποίησε σε 76 εθελοντές επιβεβαίωσε πως το ρωσικό εμβόλιο δημιούργησε ισχυρά αντισώματα κατά του κορονοϊού σε όλους τους εθελοντές!

Ακόμη και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μόσιαλος, ο οποίος ανήκει στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έγραψε πολύ θετικά σχόλια για το «Σπούτνικ-5» μετά τη δημοσίευση του «Lancet». Πού βρισκόταν η ελληνική πολιτεία σε όλη αυτή τη φάση; Γιατί δεν αντέδρασε όπως το Ισραήλ ερευνώντας με προσοχή τη θετική δράση του εμβολίου; Για ποιον λόγο σε μια τόσο κρίσιμη για όλους στιγμή περιμένουμε το μάννα εξ ουρανού από την Ε.Ε. και μόνο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ