Καλλιθέα: Ξύλο σε δημοτικούς υπαλλήλους για την ανταποδοτική ανακύκλωση

Ήταν επόμενο να συμβεί κάποια συμπλοκή στους χώρους αυτούς. Το Olympia μαλιστα είχε εδώ και μέρες φέρει στο φως της δημοσιότητας τις καταγγελίες κατοίκων περιοχών που υπάρχει το συγκεκριμένο σύστημα. Δείτε εδώ το αντίστοιχο άρθρο.

Σε σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου κατέληξε το Σάββατο επίθεση από άτομα που χρησιμοποιούν μονάδα ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Καλλιθέα και καταγγέλλεται από το Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο. Όπως τονίζει οι εργαζόμενοι δέχθηκαν επιθεση κατά την τέλεση των καθηκόντων τους. Η επίθεση έγινε από άτομα που χρησιμοποιούν την μονάδα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας & Ελ. Βενιζέλου. «Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας εγκατέστησε την συγκεκριμένη μονάδα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας & Ελ. Βενιζέλου. Καθημερινά συναθροίζονται πολλά άτομα που κάνουν χρήση της μονάδας, με παραμονή πολλών ωρών στον περιβάλλοντα χώρο και πρόκληση εκτεταμένης ρύπανσης και όχλησης των κατοίκων», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Και προσθέτει: «Στα εύλογα παράπονα των περιοίκων για πλημμελή καθαριότητα, η υπηρεσία μας με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου, επιχείρησε το Σάββατο 5-9-2020 να προβεί στην πλύση των χώρων, με την χρήση των μηχανικών μέσων που διαθέτει. Οι παριστάμενοι χρήστες της μονάδας, με τεράστιο όγκο ανακυκλωμένων υλικών, αντέδρασαν στην επιχείρηση αυτή. Επιτέθηκαν, δε, στους εργαζόμενους που προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους (ο ένας ιδιαίτερα σοβαρός). Μάλιστα, ο εργαζόμενος είχε κάταγμα στο ρινικό οστό, θλαστικά τραύματα, κ.α. και χρειάστηκε η διακομιδή του σε μονάδα υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Να απομακρυνθεί η Μονάδα «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»

Γι’ αυτό ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας, καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας διότι δεν φρόντισε για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Παράλληλα:

Καταδικάζει την παραπάνω επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι, δηλώνει δε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους σε ότι χρειασθεί.

Καλεί την Διοίκηση του Δήμου, να προβεί στην άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης μονάδας από την περιοχή. Καθώς η παραμονή της εγκυμονεί διαρκή κίνδυνο για τους εργαζόμενους που έχουν την ευθύνη της καθαριότητας της περιοχής, δεδομένου ότι επανειλημμένα έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε βάρος τους και κατά το παρελθόν από τα συγκεκριμένα άτομα.

Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η αδράνεια και αδιαφορία στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού θέματος δεν θα συνεχιστεί.

Παραμένει σε εγρήγορση αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες της διοίκησης του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι την επίθεση κατήγγειλε και δημοτική παράταξη του δήμου Καλλιθέας.

Πηγή κειμένου: aftodioikisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ