Σκηνικό Ιμίων στήνουν στο Καστελλόριζο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΟ που θυμίζει την περίπτωση των Ιμίων, όπου Τούρκοι δημοσιογράφοι λειτούργησαν ως εκτελεστικά όργανα του βαθέως τουρκικού κράτους, στήνεται τις τελευταίες ημέρες στο Καστελόριζο.

Τότε ήταν Τούρκοι δημοσιογράφοι, που τοποθέτησαν την τουρκική σημαία στο νησί και αφαίρεσαν την ελληνική, οι οποίοι οδήγησαν στην «κρίση» που ακολούθησε. Σήμερα, πέρα από τη μαζική εισροή δημοσιογραφικών αποστολών από το σύνολο σχεδόν των τουρκικών μέσων στην πόλη Κας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό ακριτικό νησί, συνεργείο του φιλοκυβερνητικού καναλιού Α Χαμπέρ τις τελευταίες ημέρες έχει κατασκηνώσει σε σκάφος σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το Καστε-όριζο και καταγράφει τις κινήσεις γύρω από το νησί. Από χθες μάλιστα μεταδίδει ζωντανά τις ελληνικές κινήσεις στο νησί, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών κινήσεων, περιγράφοντάς τις ως «ελληνικές προκλήσεις».

Αυτό διότι, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, το Καστελόριζο δεν είναι Ελλάδα, αλλά ένας «απομακρυσμένος βράχος», τον οποίο υποστηρίζουν ότι παράνομα έχει στρατιωτικοποιήσει η χώρα μας. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να παρουσιάσουν ως «ελληνική απειλή» κατά της Τουρκίας τις αυτονόητες κινήσεις προστασίας του ελληνικού εδάφους στις οποίες προβαίνει η χώρα μας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.

Είναι σαφές ότι η συντονισμένη δράση των τουρκικών προπαγανδιστικών μηχανισμών λειτουργεί προς την κατεύθυνση προετοιμασίας της τουρκικής γνώμης για μια προβοκάτσια κατά της χώρας μας. Ισως όμωςκάποιοι έχουν και πιο… ενεργό ρόλο, υπό τον μανδύα του δημοσιογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ