Η ύποπτη φωτιά στην Κερατέα και οι Patriot

Τον φόβο να βρισκόμαστε υπό καθεστώς προβοκάτσιας από κέντρα του εξωτερικού εκφράζουν έγκυροι αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι τα σημεία των πυρκαγιών τις τελευταίες ώρες μόνο τυχαία δεν είναι. Για την Μόρια η ανησυχία αυτή είναι αυτονόητη. Και για την Κερατέα, όμως επικρατεί μεγάλος προβληματισμός.

Εκεί άλλωστε εδρεύει η τελευταία γραμμή αεράμυνας της Αθήνας. Οι πανίσχυροι Πάτριοτ οι οποίοι είναι έτοιμοι να καταρρίψουν οποιοδήποτε τουρκικό μαχητικό καταφέρει και περάσει από τους Έλληνες Ικάρους στον αέρα. Το δοκιμασμένο πολικό σύστημα εγγυάται σχεδόν απόλυτη αποτελεσματικότητα στην κατάρριψη των αεροσκαφών.

4D1E7C9E 74DD 4D45 9D69 361BDA2A0D53

Με εμβέλεια 150 km και δυνατότητα κλειδώματος εννέα στόχων ταυτόχρονα, οι στρατιωτικοί αναλυτές ομολογούν πως δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπηθεί το λεκανοπέδιο από αέρος. Γεγονός που δημιουργήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, όταν αντιεροπορικό σύστημα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία μετά από απαίτηση των αμερικανών και υπό την επιστασία του ΝΑΤΟ.

Το ίδιο το ΝΑΤΟ έχει απονείμει τα εύσημα στους χειριστές του συστήματος για την εξαιρετική τους κατάρτιση και επιχειρησιακή οξυδέρκεια.
Το γιατί λοιπόν η φωτιά στην περιοχή θεωρείται ύποπτη και ανησυχητική, είναι απολύτως κατανοητό από τον καθένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ