Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Καταγγελία – φωτιά για ανεξέλεγκτη δράση «πειρατικών» ελικοπτέρων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πακιστανός ομολόγησε έγκλημα μίσους: Θα συλληφθούν οι συνεργοί του;

Από τον μουλά εως τους φονταμενταλιστές που συχνωτίζονταν μαζί...

Γκάφα ή δόλος; Με το μαυρισμένο αντίχειρα ο Κυριάκος, «έδειξε» τον τέως διοικητή της ΕΥΠ

Μέσα στον πανικό του να γλιτώσει από τις,αδιαμφισβήτητες, ευθύνες...

Η υπέρτατη αυτοθυσία των αδελφών μας ηρώων το 1974

(Ένα μικρό τιμητικό αφιέρωμα, λόγω θλιβερής επετείουτης β΄ εισβολής,...

Γ. Χαρβαλιάς: Έκαναν φύλλο και φτερό το κινητό του Ανδρουλάκη για να τον εκβιάζουν!

Δεν ήταν μία απλή παρακολούθηση «τριών μηνών».Με ένα εξαιρετικά...

Αθαλάσσα: 48 χρόνια ντροπής

Γιατί τις μαύρες αυτές μέρες του Ιουλίου και Αυγούστου...

Αγγλικό χαστούκι στον Μητσοτάκη: Αντέγραψε τις σκοτεινότερες στιγμές της Χούντας του 1967

Γραφει ο Γιάννης ΝτάσκαςH εφημερίδα “Γκάρντιαν” είναι τεράστιο διεθνές...

Λυσιτελής … ποντικοκαταφυγή

Κώστα Δημ Χρονόπουλου (Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)Ίσως θα πρέπει να δούμε με...

Γιώργος Βενετσανος: Μύθοι – μύθοι παραμύθι

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΥπήρχε κάποτε ένας καίσαρας, που...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Δουλικότητα

Στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αν ο αρχηγός του κράτους δεν...

Με τι σκεπτικό έφυγε για τριήμερο διακοπών;

Γράφει η Ιωάννα ΛιούταΤην Παρασκευή θυσιάζει δύο δικής του...

Το σκάνδαλο των υποκλοπών γκρεμίζει το επιτελικό παρακράτος: “Ψόφιος Κοριός” ο Κυριακος

Την επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων σηματοδοτούν οι δύο παραιτήσεις...

Με αεροπλάνα, βαπόρια, με UΑVs και γεωτρύπανα, η Άγκυρα μας εγκλωβίζει στον 28ο μεσημβρινό

Πώς ο Ερντογάν ακυρώνει την ελληνική κυριαρχία.Το τουρκικό γεωτρύπανο...

Οι «οικολόγοι» του φυσικού αερίου

Τελικά, λαμβάνονται ως τελικά, όσοι νομίζουν πως κάποιες καταστάσεις...

Η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν δείχνει ότι οι ΗΠΑ βιάζονται

Του Πέτρου Αγρέβη ΧασάπηΟ πρώτος παγκόσμιος πόλεμος επέφερε το...

Ο πολύς Στόλτενμπεργκ!

Μεγαλοστομίες άνευ τελωνείου, ξεστομίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ,...

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να «θάψει» δια της σιωπής το θέμα με την TurkAegean

Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης να έκανε ό,τι...

Το 2018, «πειρατικό» ελικόπτερο γερμανικού νηολογίου με γερμανικό πλήρωμα συνελήφθησαν για κατασκοπεία! Το ελικόπτερο ενώ είχε σχέδιο πτήσης από τα Μέγαρα στην Κόρινθο, συνελήφθη να βγάζει φωτογραφίες στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ανδραβίδας χρησιμοποιώντας μάλιστα εξελιγμένο εξοπλισμό. Άπαντες συνελήφθηκαν μετά από την κινητοποίηση της ΕΥΠ και το ελικόπτερο κατασχέθηκε. Παρόλα αυτά, μυαλό δεν βάζουμε!

Σε μια αποκαλυπτικη καταγγελία προβαίνει ο ΣΑΕΕ (συνδέσμους αεροπορικών επιχειρήσεων Ελλάδος), από την οποία προκύπτει πως οι ελληνικοί ουρανοί είναι ξέφραγο αμπέλι σε ελικόπτερα ξένων νηολογίων.

Ειδικά αυτη την ώρα όπου θα έπρεπε να απαγορεύεται κυριολεκτικά η είσοδος οποιουδήποτε ξένου πτητικού μέσου που δύναται να διαπράξει ακόμα και κατασκοπεία εις βάρος της πατρίδας μας.

Άλλωστε μόλις χθες είχαμε τους Γερμανούς δημοσιογράφους οι οποίοι φωτογράφιζαν πολεμικά πλοία στο Καστελόριζο και αρνήθηκαν να παραδώσουν το οπτικό υλικό που κατείχαν στις ελληνικές αρχές! Επικαλούμενοι, «δημοσιογραφικό απόρρητο»!

Η επιστολή – καταγγελία:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΡΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΉ κ. Γ.ΔΡΙΤΣΑΚΟ.
Κοινοποίηση
Γραφείο κ. Υπουργού
Γραφείο κ. Υφυπουργού
Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού
Εγκλήματος – Εισαγγελέας
Μέγαρα, 9 Σεπτεμβρίου 2020

θέμα: Συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας αερομεταφορών και λήψη αναγκαίων μετρων.

Ο Σύνδεσμος μας εκπροσωπεί αερομεταφορείς νομίμως αδειοδοτημένους από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Με την ιδιότητα μας αυτή παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στον χώρο των αερομεταφορών με ολοένα εντεινόμενη ανησυχία, καθόσον η βιωσιμότητα μας, αφού επλήγη σοβαρά από την οικονομική κρίση, την απαράδεκτη όσο και παράνομη επιβολή νέων τελών και υπέρογκη αύξηση των υπαρχόντων, δέχθηκε νέο πλήγμα από την πανδημια και την εξ αιτίας αυτής δραματική μείωση του αριθμού και της συχνότητας των πτήσεων.

Πρόσθετο εμπόδιο στην οικονομική μας ανάκαμψη αποτελεί και ο συστηματικός αθέμιτος ανταγωνισμός, τον οποίο υφισταμεθα αττδ επιχειρήσεις, οι οποίες, χωρίς να διαθέτουν την αναγκαία κατά τον νόμο άδεια αερομεταφορέα και χωρίς να εκπληρώνουν στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη φορολογική νομοθεσία, εκτελούν συστηματικά κατά την τουριστική περίοδο πτήσεις μεταφοράς επιβατών έναντι κομίστρου με ελικόπτερα, από σημεία εκκίνησης σε σημεία προορισμού εντός της Ελληνικής Επικράτειας και ιδίως προς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Οι επιχειρήσεις αυτές, όχι μόνο παραβιάζουν κατάφωρα τις θεμελιώδεις διατάξεις της αεροπορικής και της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά ενίοτε παραβιάζουν επιπλέον και τους κανόνες ασφάλειας των πτήσεων. Αποτέλεσμα είναι να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των χειριστών, των επιβατών, αλλα και τρίτων επί του εδάφους, καθώς και να προκαλείται αρνητική δημοσιότητα στη Χώρα και διεθνους.
Έτσι, εκτός από τη δική μας οικονομική ζημία και τους κινδύνους για την κοιναινία, παρέχεται η εντύπωση ότι στη Χώρα μας δεν λειτουργούν αποτελεσματικοί μηχανισμοί τήρησης της αεροπορικής νομοθεσίας και της αεροπορικής ασφαλειας, με περαιτέρω αποτέλεσμα να δυσφημείται η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός και να αποθαρρύνεται η προσέλευση τουριστών υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας.

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο εντελώς πρόσφατο παράδειγμα, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι έχει υποπέσει στην αντίληψη σας, αφού έλαβε ευρεία αρνητική δημοσιότητα: Ελικόπτερο νηολογίου Η. Π.Α. εκτέλεσε προσγείωση σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στη Γλυφάδα Αττικής, όπου επιβίβασε επιβάτες στο πλαίσιο επαγγελματικής πτήσης. Στη συνέχεια προσπάθησε χωρίς επιτυχία να απογειωθεί, προκαλώντας συμβάν ασφαλείας πτήσεων, αφού το ελικόπτερο υπέστη ζημίες από την πτώση του, που από σύμπτωση δεν εξελίχθηκε σε μείζον ατύχημα. Ας σημειωθεί, 6τι στο ελικόπτερο επέβαινε, όττως προέκυψε εκ των υστέρων, παγκοσμίου φήμης πρωταθλητής και γίνεται εύκολα αντιληπτό, πόσο μεγάλο θα ήταν το πλήγμα για την εικόνα της Χώρας και των αεροπορικών θεσμών, αν είχε επέλθει τραυματισμός του.

Συμβάντα όπως αυτό μπορούν να εξακριβωθούν από την Υπηρεσίας σας, και μέσω του εντύπου 731, ώστε να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Πάντως σε ό,τι αφορά το ανωτέρω συμβάν, υφίσταται η αντίληψη, ότι καμία κύρωση δεν έχει επιβληθεί.

Με την ιδιότητα μας ως άμεσα ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων ζητάμε την αμεση και αττοτελεσματική αντίδραση της Υπηρεσιας σας, ως καθ’ ύλην αρμόδιας για τον έλεγχο των αεροπορικών μεταφορών στην Ελλάδα (άρθρο 2 ν. 1340/1983 και άρθρο 1 τταρ. 2 ν. 4427/2016) καθώς και για την επιβολή των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων για την παράβαση της σχετικής νομοθεσίας (αρθρο 153 παρ. 1 και 2 του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου – ν. 1815/1988 σε συνδ. με άρθρα 3.1 και 48.1 της Δ1/Δ/30817/2180/1991 απόφασης Διοικητή Υ.Π.Α. -Φ.Ε.Κ. Β’ 727) παρακαλουμε για τις άμεσες ενέργειες σας για τη διαπίστωση και την τιμωρία των καταγγελλομένων με την παρούσα παραβάσεων.

Επισημαίνουμε δε ότι η κείμενη νομοθεσία και η δραστηριότητα της Υ.Π.Α. της παρέχει όλα τα αναγκαία εργαλεία, για τη διαπίστωση των παραβάσεων, για τις οποίες πρόκειται: Ιδίως η απλή μελέτη των στοιχείων που υπάρχουν στη διάθεση της Υπηρεσίας σας και αφορούν τη συχνότητα των πτήσεων μη αδειοδοτημένων προς εμπορική εκμετάλλευση πτητικών μέσων (στοιχεία που προκύπτουν ευχερώς από τα υποχρεωτικώς κατατιθέμενα σχέδια τττήσεων), καθώς και η μελέτη τυχόν υποβληθέντων από τα Ιδια ελικόπτερα δηλωτικά επιβατών, μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια στην εξακρίβωση του ποια ελικόπτερα εκτελούν συστηματικά πτήσεις μεταφορας επιβατών με κόμιστρο χωρίς την αναγκαία άδεια και αν και σε ποιο μέτρο παραβιάζονται οι κανόνες που αφορούν τη διαρκεια απασχόλησης και την ανάπαυση TU)V χειριστών. Εκτιμούμε, ότι υπάρχουν ιδιωτικά ελικόπτερα ττου πραγματοποιούν πτητική δραστηριότητα έως και 200 ωρών μέσα στους τρεις καλοκαιρινούς μήνες εκτελώντας παράνομα αερομεταφορές χωρίς κάποιον έλεγχο ή προβληματισμό εκ μέρους της αρμόδιας Υπηρεσίας.

Τυχόν αδράνεια της Υπηρεσίας σας μπροστα στην κατάσταση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη – χωρίς νόμιμο λόγο – σοβαρή οικονομική ζημία των επιχειρήσεων μας καθώς και τη διαρροή εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, φόρο πολυτελείας και τέλη.

Ελάχιστα χρειάζεται να θυμίσουμε, ότι η κατόπιν πρόσφατης μεταβολής της σχετικής νομοθεσίας, εμείς ως νομοταγεΐς επιχειρήσεις επιβαρυνόμαστε με την καταβολή ανεξήγητα υψηλών παραβόλων για τη διατήρηση των αδειών μας καθώς και κάθε μεταβολή τους.

Άρα είναι κατάφωρα άδικο, αλλες εττιχειρήσεις να κερδοσκοπούν σε βάρος μας και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, μόνο και μόνο διότι οι υπηρεσίες του τελευταίου, αν και μπορούν,δεν προβαίνουν στην εκτέλεση των πρόσφορων ελεγκτικών ενεργειών που εμπίπτουν στη σφαίρα των καθηκόντων τους.

Παραμένουμε στη διάθεση σας και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την περαιτέρω επεξεργασία της παρούσας αναφορας καθώς και να μας τηρείτε ενήμερους για την πρόοδο των ενεργειών σας και τα μέτρα που θα λάβετε, προκειμένου να διαπιστωθούν και να τιμωρηθούν νόμιμα οι αναφερόμενες στην παρούσα παραβάσεις του νόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έριξε το ιντερνετ ο Κώστας Βαξεβανης με την φωτογραφια που ανέβασε

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης ανέβασε μια φωτογραφια...

Τα τρόφιμα που κάνουν επίθεση στο κοιλιακό λίπος

Δεν πρόκειται για μαγικές τροφές, ούτε για θαύματα της...

Ανάρτηση φωτια του Κωστα Βαξεβάνη μεσα στη νύχτα για Μητσοτακη και υποκλοπές

Σε ανάρτηση του πριν λίγα λεπτά ο Κώστας Βαξεβανης...

Τελος εποχής: Έφυγε απο τη ζωη η κορυφαία ηθοποιός Ντορα Κωστίδου

Έφυγε σήμερα από κοντά μας μια από τις πιο...

Σάλος με όσα ειπε ο Μπαμπης Αποστολιδης για την ΕΥΠ στον αέρα του Metropolis

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε...

Θρίαμβος της Εθνικής μας: Ελλάδα – Ισπανία 86-70 Αποθεώθηκαν Αντετοκούνμπο και ολοι οι παίχτες

Θεαματικό νέο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που άρχισε...

Πανικός με τον Μάκη Τριανταφυλλοπουλο: Είπατε την αλήθεια, κ. Μητσοτάκη;

Παρακολουθήσαμε έναν πρωθυπουργό αμήχανο, τρομαγμένο και πανικόβλητο να εξηγεί...