Πως ο Δένδιας απέτρεψε τα νέα Ίμια της «έγγραφης συμφωνίας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλύπτεται πλέον όλο το βρώμικο παρασκήνιο του Ιουλίου μετά συκοφαντικά άρθρα των Γερμανών κατά του Νίκου Δένδια, την αντιπαλότητα με το μέγαρο Μαξίμου, και φυσικά την ακύρωση της εγγραφής συμφωνίας που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης ερήμην του ελληνικού λαού, με εντολές των Γερμανών. Συμφωνία που όπως όλα δείχνουν, θα συνιστούσε εθνική υποχώρηση επιπέδου Ιμίων. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του στον Κώστα Σημίτη.

Χυδαία επίθεση των Γερμανών σε Δένδια και αποθέωση Μητσοτάκη

Μετά το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εφημερίδες του εξωτερικού, έρχεται στο φως μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους των τελευταίων ετών αναφορικά με τα εθνικά μας θέματα. Περίοδος που σημαδεύεται από μυστική διπλωματία με την Τουρκία η οποία προκάλεσε οργή και απορίες στους έλληνες. Όλα ξεκίνησαν με την τριμερή που γνώριζε μόνο ο πρωθυπουργός, ο Ερντογάν και η Μέρκελ, αφού έγινε πριν την σύνοδο κορυφής του Ιουλίου, ερήμην του υπουργού εξωτερικών ο οποίος δηλώνει παντελή άγνοια!

Η μυστική συνάντηση έγινε στα μέσα Ιουλίου στο Βερολίνο μεταξύ του συμβούλου για την εξωτερική πολιτικής της Άγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελένης Σουρανή και του εκπροσώπου του Ταγίπ Ερντογάν – Ιμπραχίμ Καλίν. Την συνάντηση αυτή δεν θα την μαθαίναμε ποτέ, εάν δεν την είχε αποκαλύψει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου!

Δένδιας Μητσοτάκης

Η κίνηση του Νίκου Δένδια που γκρέμισε το σχέδιο για νέα Ίμια στο Καστελλόριζο

Το άρθρο λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαίωσε για πρώτη φορά επίσημα ότι η Ελλάδα είχε συρθεί σε συνδιαλλαγή με εντολή του Βερολίνου, κατά παράβαση κάθε έννοιας ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου. Δηλαδή, ο πρωθυπουργός αντί να εκμεταλλευτεί τις πρόνοιες του άρθρου 42 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραπέμπει σαφώς το άρθρο 51 του καταστατικού του ΟΗΕ, καθότι η ΕΕ έχει υπογράψει ως ενιαία νομική οντότητα το δίκαιο της θάλασσας άρα θα έπρεπε η όποια συνομιλία να είναι μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και όχι διμερής, επέλεξε την απομόνωση της Ελλάδας. Εξυπηρετώντας σαφώς τα τούρκικα σχέδια. Έχοντας μάλιστα φτάσει σε έγγραφη συμφωνία όπως ο ίδιος ομολογεί!

Ποιος μιλά με την Τουρκία πίσω από την πλάτη του Νίκου Δένδια;

Το γεγονός ότι αυτή η κίνηση της μυστικής διπλωματίας αποκρύφτηκε μεθοδικά από τον πρωθυπουργό, δεν ενημέρωσε όχι μόνο τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά ούτε καν τους αρμόδιους υπουργούς, δείχνει ότι πρόκειται για συμφωνία εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο σκοτάδι. Εκεί ακριβώς παρενέβη ο Νίκος Δένδιας και χάλασε το πάρτι.

Τσαβούσογλου

Με απόλυτη μυστικότητα, έκανε το ταξίδι – αστραπή στην Αίγυπτο και υπέγραψε τη συμφωνία για την ΑΟΖ, με όλες τις ατέλειες της. Ήταν όμως ο μόνος επίσημος τρόπος να ακυρωθεί στην πράξη το παράνομο τούρκολιβυκό μνημόνιο. Αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε καμιά έμπρακτη αντίδραση της Ελλάδας που να το μπλοκάρει.

Η αποτελεσματικότητα της κίνησης του Νίκου Δένδια, ομολογείται από τον ίδιο τον τούρκο υπουργό εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Που υπέδειξε χθες ως αιτία του ναυαγίου της περιβόητης «έγγραφης στμφωνίας» που ομολόγησε στο άρθρο του ο Μητσοτάκης. τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ! Κίνηση που εξόργισε και τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μαας!

Ο Μητσοτάκης απέφυγε να αποκηρύξει το προσβλητικό άρθρο του Spiegel για τον Δένδια

Εδώ, ενδιαφέρον ίσως έχει και το δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung , που αποκάλυπτε ότι μετά την τριμερή οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία για αποκλιμάκωση και σε κοινή δήλωση για τη δημοσιοποίησή της στις 7 Αυγούστου. Επιβεβαιώνοντας δηλαδή αυτό που ομολόγησε στο άρθρο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά το γερμανικό δημοσίευμα που προηγήθηκε σχεδόν δυό εβδομάδες από το άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού, η συμφωνία ναυάγησε μια μέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση της, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Κάιρο, όπου υπέγραψε -ακόμη πιο αιφνιδιαστικά- την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία για τα θαλάσσια δικαιώματα μεταξύ των δυο χωρών!

Σήμερα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι με αυτή του την κίνηση ο Νίκος Δένδιας, απέτρεψε την δημιουργία τετελεσμένων τύπου Ιμίων στο Καστελλόριζο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ