25/07/2021

Άνοιγμα των σχολείων: Νέο αλαλούμ – Δεν ξέρουν τι ώρα θα ανοίξουν και δεν είναι αστείο

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Σκέφτηκαν τα πάντα για τα σχολεία εκτός από την ώρα που θα ανοίξουν τη Δευτέρα που μας έρχεται.

Το υπουργείο δεν σκέφτηκε να ανακοινώσει έγκαιρα την ώρα και έτσι το κάθε σχολείο άρχισε να προγραμματιζει μόνο του με αποτέλεσμα να γίνεται ο κακός χαμός. Έτσι με δεδομένο ότι ο αγιασμός θα γινόταν στις 11:00 είδη τη Δευτέρα είναι γιορτη και οι ιερείς θα είναι πριν στις εκκλησίες κάθε σχολείο ανακοίνωσε δίκη του ώρα με τα περισσότερα να προγραμματίσουν την προσέλευση των μαθητών από τις 09:15 έως τις 10:45

Και ξαφνικά θυμήθηκαν στο υπουργείο μόλις χθες ότι είχαν ξεχάσει κάτι και ανακοινώνει η Κεραμεως ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 08:15 με τον αγιασμό στις 11:00 όπως ήταν προγραμματισμένο.

Άντε τωρα τα σχολεία που είχαν πει άλλες ώρες σε γονεις και μαθητές να τις αλλάξουν. Μιλάμε για ρεζιλίκι.

Συμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θόδωρο Τσούχλο, που μίλησε στον Realfm: “Την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ είχε κανονιστεί το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία, να γίνουν αγιασμοί και να υπάρχει ένας προγραμματισμός για την πρώτη ημέρα, η γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έστειλε οδηγία να εμφανιστούν όλα παιδιά από τις 8.15 το πρωί . Πρωτάκουστο δηλαδή. Έγινε ερώτηση στην υπουργό και η υπουργός κατ’ουσίαν κάλυψε τη γραμματέα. Δεν θα πάνε 8.15”.

“Έχω μιλήσει με πολλά σχολεία και οι διευθυντές θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχουν ορίσει. Είναι παράλογο, όταν έχουν σταλεί email στους γονείς , όταν έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά οι γονείς, όταν γνωρίζουν όλοι ότι το ένα τμήμα θα πάει στις 8.30, το άλλο στις 9.30… Συν ότι όπως ξέρετε οι ιερείς μέχρι κάποια ώρα θα βρίσκονται στις υπηρεσίες τους, γι’ αυτό οι αγιασμοί θα γίνουν μετά τις 11. Αυτά είναι πράγματα στη θεωρία, στην πράξη οι διευθυντές θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει εδώ και μέρες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ