Τεμενάδες κάνουν οι Αμερικανοί για τη χρήση της βάσης της Σουδας – Θέλουν να αποδεσμευτούν από τη βάση του Ιντσιρλικ στην Τουρκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διέξοδο ώστε να αποδεσμευτούν από την αεροπορική βάση του Incirlik, αναζητούν οι Αμερικανοί σύμφωνα με έναν ανώτερο Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή.

«Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί στο Ιντσιρλίκ», δήλωσε στο Washington Examiner ο Γερουσιαστής του Ουισκόνσιν Ρον Τζόνσον. «Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε για το χειρότερο».

Ο γερουσιαστής συνεχίζει λέγοντας πως οι Αμερικανοί δεν είναι πλέον ασφαλείς στην Τουρκική βάση η οποία να σημειώσουμε πως φιλοξενεί δεκάδες πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και ο Ερντογαν έχει απειλήσει την πρόσβαση των Αμερικανών σε αυτά, πολλές φορές μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Τόσο η Τουρκία, όσο και η Ελλάδα προσχώρησαν στο ΝΑΤΟ το 1952, αλλά οι σχέσεις των ΗΠΑ με τις δύο χώρες τείνουν προς αντίθετες κατευθύνσεις. Εξετάζουμε ήδη την Ελλάδα ως εναλλακτική λύση, συμφωνα με τον Τζόνσον.

Κατα συνέπεια όλων αυτών η σημασία της βάσης στον κόλπο της Σούδας αυξάνεται, μαζί με τις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ