Τρίτος παγκόσμιος στη Λεσβο: Συγκρούσεις μεταναστών και ΜΑΤ – Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τα Ελληνικά δεδομένα

Σε κατάσταση χάους το νησί μετά την φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ. Οι μεταναστες δεν θέλουν να μεταφερθούν στον καταυλισμό που με κόπο στήνουν οι Ελληνικές αρχές στο παλιό σκοπευτήριο στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

Μάλιστα σημερα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και σύμφωνα με τα nealesvou αρνήθηκαν να παραλάβουν φαγητό φωνάζοντας “No food just freedom”.

Η κατάσταση οδηγήθηκε σε άγρια επεισόδια με τους άνδρες των ΜΑΤ να τα βρίσκουν μαλιστα σκούρα καθώς είχαν μάθει τόσα χρόνια να δέρνουν χωρίς να παίρνουν ιδιαίτερη απάντηση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπήρξε απόπειρα εμπρησμού και του νέου καταυλισμού χθες το βράδυ.

Από τη μια έχουμε λοιπόν εξαγριωμένους μετανάστες που αντιδρουν με βία και από την άλλη τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Και στη μέση τις οικογένειες των μεταναστών με τα μικρά παιδιά που ζουν μέσα στην ταλαιπωρία και γίνονται κλωτσοσκουφι από το ένα μέρος στο άλλο, χωρίς να έχουν ούτε κάπου να κοιμηθούν έστω και προσωρινα.

Κάποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες αυτών των ανθρώπων αλλά και των κατοίκων που δεν ξέρουν και αυτοί πλέον πως να επιβιώσουν με όλες αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στο νησι.

Όλα μαζί ένας φαύλος κύκλος με αληθινά θύματα σε μια εκρηκτική κατάσταση με την Τουρκια απέναντι με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ