18/06/2021

Την ώρα που ο Μητσοτάκης αγόραζε Ραφάλ, άνοιγε κερκόπορτα στο Αιγαίο

Εκεί που οι έλληνες ένιωθαν εθνική ανάταση βλέποντας επιτέλους τον Μητσοτάκη να στρέφεται στην Γαλλία μετά τις συνεχείς κυβίστησης που προκάλεσαν μείζον θέμα στις ελληνογαλλικές σχέσεις, η αναφορά που έκανε στην φύση των διαφορών μας με την Τουρκία, τα τίναξε όλα στον αέρα.

Ως άλλος Σημίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε νέα Μαδρίτη με ολέθριες συνέπειες για την εθνική μας κυριαρχία. Την ίδια στιγμή, προαναγγέλλει αγορές όπλων, ενώ όπως φαίνεται έχει αποφασίσει να σύρει την χώρα σε διμερή διάλογο.

Εάν δούμε απόσυρση του Oruc Reis εντός των ημερών, σημαίνει πως όλο το παιχνίδι Ήταν στημένο και πως η αναφορά Μητσοτάκη για »μείζονα διαφορά», αντί «μίας και μονής» που είναι η υφαλοκρηπίδα, ότι ο Ερντογάν πέτυχε το σκοπό του.

Ακόμα χειρότερα όμως, εάν δούμε αιφνίδια να ξεκινούν τεχνικές συνομιλίες σε διμερές επίπεδο με την Τουρκία, αυτό δηλαδή που επιδιώκουν οι Γερμανοί, πριν από τη σύνοδο κορυφής του Σεπτεμβρίου προκειμένου να γλιτώσει η Τουρκία τις κυρώσεις, τότε θα έχουμε ένα άθλιο, αντεθνικό θέατρο.

Με το άρθρο του ο Μητσοτάκης αποδέχεται τις τουρκικές διεκδικήσεις

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην υφαλοκρηπίδα, έκανε λόγο για την «μείζονα διαφορά με την Τουρκία»! Θα μπορούσε κάποιος να ελπίσει πως επρόκειτο για λεκτικό λάθος του πρωθυπουργού, εάν δεν είχε πει ακριβώς τα ίδια στην διεθνή μάλιστα κοινότητα, μέσω του άρθρου του σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Παπαντωνίου Σημίτης

Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητά παρέκκλινε από την εθνική θέση της Ελλάδας, δηλαδή ότι η μοναδική διαφορά που έχουμε με την Τουρκία για την οποία μπορούμε να πάμε στην Χάγη, είναι η υφαλοκρηπίδα. Και χαρακτήρισε αυτή την διαφορά ως μείζονα, αναγνωρίζοντας έτσι ότι υπάρχουν κι άλλες διαφορές για τις οποίες ενδέχεται να προσφύγουμε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Η στροφή αυτή του πρωθυπουργού δυστυχώς ξυπνά μνήμες Σημίτη, που την ώρα που έκανε της κολοσσιαίες αγορές της μίζας και της ρεμούλας με τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου, τα έδινε όλα με διαλόγους ντροπής στο Ελσίνκι και την Μαδρίτη.

Ελπίζουμε πραγματικά να μην δούμε παρόμοιες συμφωνίες και στα εξοπλιστικά. Η αντιπολίτευση αλλά και όλα τα υγιή στοιχεία στην παράταξη πρέπει να απαγορεύσουν οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα γίνει διακρατικά. Δηλαδή χωρίς την εμπλοκή μεσαζόντων. Η Ελλάς δεν θα αντέξει και άλλον Σημίτη στο δρόμο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ