Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ρωσικών πολεμικών πλοίων στα ανοιχτά της Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με τα τουρκικά πολεμικά και τις βόλτες του Αϊζενχάουερ, οι ρώσοι αθόρυβα έχουν συγκεντρώσει έναν ολόκληρο στόλο μεταξύ Κύπρου και Συρίας.

Ολόκληρη η θαλάσσια ζώνη της ανατολικής Μεσογείου έχει μετατραπεί σε μπαρουταποθήκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει και μεγάλος αριθμός ρωσικών υποβρυχίων στην περιοχή, τα οποία πέρασαν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των δυτικών.
Ας ελπίσουμε να μην γίνει το λάθος από οποιαδήποτε πλευρά. Η περιοχή θα μετατραπεί σε πεδίο τρίτου παγκοσμίου πολέμου

Φωτό από το TelegramΣεπτέμβριος 12, 2020. 21:10

Στα παράλια της Συρίας και στην θαλάσσια περιοχή που φθάνει μέχρι την Κύπρο βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης τουλάχιστον 15 πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου.

CFDF696A 34DF 44C8 8D1F E937F3BCCC08
Ρωσικά πλοία ανατολική Μεσόγειος

Σύμφωνα με τη ρωσική Avia.pro, οι εμπειρογνώμονες ανησυχούν σοβαρά για την παρουσία αυτών των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται εδώ  ένας τόσος μεγάλος στρατιωτικός σχηματισμός, ο οποίος δημιουργεί υπόνοιες για το εάν η Ρωσία σκοπεύει να αρχίσει μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία χρησιμοποιώντας τα πυραυλικά συστήματα του ναυτικού της.

Σύμφωνα με τη ρωσική πηγή «Οι σημειώσεις του κυνηγού» στο Τέλεγκραμ, ένα από τα τελευταία πλοία που εμφανίστηκαν στα ανοικτά των ακτών της Συρίας ήταν το δεξαμενόπλοιο του Βόρειου Στόλου  του ρωσικού ναυτικού «Академик Пашин»/ «Ακαντέμικ Πασίν».

Η συσσώρευση αυτή των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, δεν γίνεται σαφές εάν έχει σχέση με τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, ή πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται κατά των αμερικανικών δραστηριοτήτων στην επικράτεια της Συρίας ή κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Η φωτό που δημοσιεύθηκε, όπως σημειώνει η λιβανική Al-Masdar, δείχνει ότι τα 15 ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια να βρίσκονται μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας, μαζί με μερικά πλοία βόρεια της Αιγύπτου και ένα άλλο κοντά στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ