Αποχώρησε το Oruc – Δέχτηκε ο Μητσοτάκης τους 4 κτηνώδεις όρους;

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών έθεσε χθες τέσσερις εξωφρενικούς όρους για να αποσύρει το τουρκικό ερευνητικό από την ελληνική ΑΟΖ. Εάν αυτοί οι όροι έγιναν αποδεκτοί, ισοδυναμεί με εθνική τραγωδία, εθνική μειοδοσία. Ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να απαντήσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, άμεσα να ρωτήσουν.

Όπως αποκαλύψαμε χθες το τουρκικό ερευνητικό έφτασε στο λιμάνι της Αττάλειας, αφού ο Ερντογάν πήρε τις διαβεβαιώσεις του Μητσοτάκη πως θα πάμε στην Χάγη εγκαταλείποντας την βασική εθνική μας θέση. Ότι δηλαδή υπάρχει μία και μόνη διαφορά με την Τουρκία, αυτή της υφαλοκρηπίδας. Το γεγονός αυτό προέκυψε τος από το άρθρο του Μητσοτάκη στις εφημερίδες του εξωτερικού, όσο και από την χθεσινή του ομιλία στο Βελλίδειο όπου έκανε λόγο για μία μείζονα διαφορά με την Τουρκία και όχι μία και μόνη όπως ήταν η εθνική γραμμή.

Την ώρα που ο Μητσοτάκης αγόραζε Ραφάλ, άνοιγε κερκόπορτα στο Αιγαίο

Και τώρα ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την Ελλάδα. Οι τουρκικές απαιτήσεις κοινοποιήθηκαν επισήμως εχθές με δηλώσεις του εκπροσώπου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Χάμι Ακσόι. Και συνοψίζονται σε τέσσερις όρους που δυστυχώς φαίνεται να δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

83FEC346 8206 4544 BF2B 4DC4DB8E1938
Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται πλέον στο λιμάνι της Ατταλείας

Τι θα ζητήσουν οι τούρκοι για την αποχώρηση

Ζητούν από την Ελλάδα να «εγκαταλείψει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων», οι οποίοι είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο. Κοινώς, ξεχνάμε επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνη αλλά και ΑΟΖ.
Για να μειώσει τις εντάσεις, η Ελλάδα πρέπει να αποσύρει όλα τα πολεμικά της πλοία γύρω από την «αμφισβητούμενη περιοχή» να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ. Μιλάμε δηλαδή για νέα Ίμια.

Να εγκαταλείψει τη στρατικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, συμπεριλαμβανομένου του Καστελλόριζου!

Να τερματίσει την «αυξημένη πίεση« στην τουρκική μειονότητα της Θράκης»! Κοινώς να αναγνωρίσει τουρκική μειονότητα στην Θράκη, μετατρέποντας την στο αυριανό Κόσοβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ