Η εγκατάλειψη της εθνικής θέσης για μία μόνο διαφορά με την Τουρκία, συνιστά εθνικό έγκλημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναμένουμε και τις δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατίας από το Καστελλόριζο, για να δούμε εάν θα κρατήσει την εθνική γραμμή ή εάν θα εξελιχθεί σε νέο Γιώργο Παπανδρέου.

Τις τελευταίες ώρες ζούμε μία πρωτοφανή, αδιανόητη και απολύτως αδικαιολόγητη εγκατάλειψη  της κυρίας εθνικής μας θέσης. Και μάλιστα διά στόματος και ενεργειών του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά από τις αποκαλύψεις για μυστικές συνομιλίες με την Τουρκία Μετά από απαίτηση της Γερμανίας στο Βερολίνο, πριν από την σύνοδο κορυφής του Ιουλίου, που έφτασαν στο σημείο ακόμα και έγγραφης συμφωνίας, ακολούθησαν δύο ενέργειες του ίδιου του κ. Μητσοτάκη που προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε ολόκληρο τον ελληνισμό.

Αποχώρησε το Oruc – Δέχτηκε ο Μητσοτάκης τους 4 κτηνώδεις όρους;

Η πρώτη ενέργεια διαπιστώθηκε στο άρθρο του πρωθυπουργού σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού, όπου ως φαίνεται εγκατέλειπε την πάγια εθνική μας θέση απέναντι στην Τουρκία. Δηλαδή ότι η μοναδική διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα και προτίθεται να προσφύγει ακόμα και στην Χάγη προκειμένου να επιλυθεί, είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Και τίποτε άλλο!

Το δεύτερο γεγονός διαδραματίστηκε στην χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της υφαλοκρηπίδας ως «μείζονα» και όχι «μοναδική» διαφορά με την Τουρκία! Αναγνωρίζοντας έτσι ότι υπάρχουν κι άλλες διαφορές.

29D69B23 3A33 4FB6 9CF0 2E4988BB0D19

Στην Αττάλεια το Oruc Reis, διάλογος με εξωφρενικές Τουρκικές απαιτήσεις

Αυτή την ώρα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου βρίσκεται στο Καστελλόριζο και αναμένουμε με αγωνία να δούμε τις δηλώσεις της. Εάν και η κυρία Σακελλαρόπουλου δεν ξεκαθαρίσει, όπως έκανε σε κάθε ευκαιρία ο προκάτοχός της Προκόπης Παυλόπουλος ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ουδεμία άλλη διαφορά πέραν της υφαλοκρηπίδας, τότε θα μιλάμε για ένα κακοστημένο θέατρο, για μία άθλια παράσταση 35 ημερών με μοναδικό στόχο να γκριζαριστεί το Αιγαίο και να γίνουν αποδεκτές οι παρανοϊκές απαιτήσεις των Τούρκων.

Να αποδείξει στο Καστελλόριζο ότι είναι Πρόεδρος της Ελλάδας η κ.Σακελλαροπούλου και όχι διορισμένος χειροκροτητής

Να υπενθυμίσουμε τους όρους που συνιστούν εθνική μειοδοσία εάν η Ελλάδα αποδεχθεί έστω να έρθουν στο τραπέζι ως θέματα προς συζήτηση. Πόσο μάλλον να πάμε στην Χάγη για αυτές τις παρανοϊκές απαιτήσεις των τούρκων:

Οι Τούρκοι ζητούν από την Ελλάδα να «εγκαταλείψει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων», οι οποίοι είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο. Κοινώς, να ξεχάσουμε επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνη αλλά και ΑΟΖ.
Για να μειώσει τις εντάσεις, η Ελλάδα πρέπει να αποσύρει όλα τα πολεμικά της πλοία γύρω από την «αμφισβητούμενη περιοχή» να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ. Μιλάμε δηλαδή για νέα Ίμια.
Να εγκαταλείψει τη στρατικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, συμπεριλαμβανομένου του Καστελλόριζου!

Να τερματίσει την «αυξημένη πίεση« στην τουρκική μειονότητα της Θράκης»! Κοινώς να αναγνωρίσει τουρκική μειονότητα στην Θράκη, μετατρέποντας την στο αυριανό Κόσοβο.

Δείτε την πάγια εθνική μας θέση όπως την αποτυπώνει τις ομιλίες του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ