Το επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός με όσα είπε στη ΔΕΘ: Η απεμπόληση της εθνικής γραμμής οδήγησε στην αποχώρηση του Oruc Reis

Μετά από 35 μέρες συνεχής παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας ο Ερντογαν μάζεψε τα τσανάκια του από το Αιγαίο και αλλάζει στάση. Τι άλλαξε άραγε ξαφνικά; Πολυ απλά πήρε την υπόσχεση πως θα πάρει αυτό που θέλει. Ο Κυριακος Μητσοτάκης αποφάσισε να γίνει Κώστας Σημίτης και να εγκαταλείψει τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, κάνοντας αποδεκτά τα αιτήματα των τούρκων για διάλογο εφ’ όλης της ύλης.

Το εκανε σαφές με το άρθρο στις μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού, με την ομιλία του στο Βελλίδειο και με την συνέντευξη τύπου Κυριακής στη ΔΕΘ. Η μία και μόνη διαφορά για την οποία δεχοταν η Ελλάδα να πάει στην Χάγη, η υφαλοκρηπίδα και η παρακείμενη θαλάσσια ζώνη, έγινε πλήθος διαφόρων και θαλάσσιες ζώνες γενικώς.

Μαλιστα ο Μητσοτάκης προχώρησε και στο επόμενο βήμα που είναι η ακύρωση κάθε συζήτησης για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα πως είναι εναντίον των κυρώσεων.

Οδηγούμαστε λοιπόν σε επανάληψη των Ιμίων, σε ένα νέο Ελσίνκι και μία νέα Μαδρίτη, κατά τα πρότυπα του Κώστα Σημίτη, φυσικά χωρίς καμία διάθεση για επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνης στο Αιγαίο ή την ανακήρυξη ΑΟΖ.

Ο τελευταίος θεματοφύλακας της κόκκινης γραμμής που θα έπρεπε να είναι η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, δεν ειπε κουβέντα για τα εθνικά θέματα στην επίσκεψη της στο Καστελλόριζο.

Και πολύ απλά επιβεβαίωσε την επιλογή της από τον Μητσοτακη σαν διακοσμητικό πρόσωπο. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός αποκάλυψε εμμέσως τον λόγο για τον οποίον την επέλεξε. Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την κυρία Σακελλαρόπουλου, παρά μόνο για να εγκριθούν οι αποφάσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ