Κουρουμπλής για Ορούτς Ρέις: Να βυθιστεί εάν περάσει τα 12 μίλια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για άλλη μια φορά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε και τα είπε έξω από τα δόντια, ειδικά για τα Ελληνοτουρκικα.

Η Τουρκία εφαρμόζει αυτά που λέει το Δίκαιο στη Μαύρη θάλασσα, αλλά στο Αιγαίο δεν θέλει να το εφαρμόσουμε εμείς. Εκεί είναι το ζήτημα. Επιτέλους, επειδή είναι και η ημέρα γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κάποιος πρέπει να τους θυμίσει, ότι αυτούς που λένε ότι έριξαν στη θάλασσα, τους αμάχους, ζούσαν εκεί 3.000 χρόνια πριν εμφανιστούν εκείνοι εκεί, ειπε ο πρώην υπουργός στον Apha 98,9 ενώ όταν ρωτήθηκε αν αν υπάρχει ενιαία γραμμή στα όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως αυτό είναι το ζητούμενο; Αυτή τη στιγμή τη χώρα την κυβερνά συγκεκριμένη κυβέρνηση η οποία έχει τις ευθύνες των πράξεων που συντελούνται. Τώρα, αν η αντιπολίτευση έχει προβλήματα ενιαίου λόγου θα κριθεί, κρίνεται από την κοινωνία και δεν επηρεάζει τα δημόσια πράγματα.

Συνέχισε λέγοντας πως εχει μια ιδιαίτερη ανησυχία, γιατί έγινε μεν αυτή η περίφημη απόσυρση του Ορούτς Ρέις για κάποιες μέρες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής και των κυρώσεων της Τουρκίας ενώ συμπλήρωσε πως πιστευει ότι είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί ένα μήνα να οργώνει και να λένε οι υπουργοί μας ‘όχι δεν κάνει έρευνα’, ενώ στα ΗΕ και την Ευρώπη, έλεγαν ότι κάνει… Με ανησυχεί η εμφάνισή τους πλησίον των 6 μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν στείλει σαφέστατο μήνυμα, όπως όταν είπαν ότι θα μπουν στο Αιγαίο, φοβούμαι ότι οι εξελίξεις θα είναι πολύ αρνητικές για τα εθνικά θέματα.

Ενώ στην ερώτηση και τι να κάνουμε να βυθίσουμε το Ορούτς Ρέις, ο κ. Κουρουμπλής δεν μάσησε και απάντησε: “Βεβαίως, εάν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε, αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει οριστικά με την Τουρκία”.

Ενω συμπλήρωσε πως αυτό θα είναι ένα μήνυμα σαφέστατο το οποίο θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη η Τουρκία, γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα έχει εθνικό στρατό με εθνική συνείδηση. Δεν είναι Συρία ούτε Ιράκ. Ο Ερντογάν αν παρ ελπίδα προκύψει τέτοιο θέμα θα φάει το κεφάλι του και το ξέρει πάρα πολύ καλά, για αυτό δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα όταν πάρει το μήνυμα.

Με πληροφορίες από το enikos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ