Φονιάδες! Τούρκοι δουλέμποροι έπνιξαν μια γυναίκα και δύο παιδιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλη μια – ουσιαστικά – δολοφονία αμάχων από τους τούρκους δουλεμπόρους διαπιστώθηκε πριν από λίγο από τους άνδρες του λιμενικού σώματος που έσπευσαν στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου μετά από πληροφορίες για σκάφος εκτός ελέγχου.

Στο σκάφος βρέθηκαν 53 αλλοδαποί οι οποίοι και διασώθηκαν, βρέθηκαν όμως και οι σοροί μίας γυναίκας και δύο παιδιών στην θαλάσσια περιοχή.
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Και οι ελληνικές αρχές πρέπει να περάσουν από σκληρή ανάκριση άπαντες τους άντρες που επέβαιναν στο δουλεμπορικό, πρώτον για να εντοπίσουν τους δουλέμπορους και δεύτερον για να ασκήσουν δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε όλους αυτούς που μπορούσαν να βοηθήσουν τη γυναίκα με τα δύο παιδιά και δεν το έκαναν.

«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. ανατολικά της ν. Κρήτης.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε απογευματινές ώρες, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) πλοία του Πολεμικού  Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο (02) επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι πενήντα τρεις (53) αλλοδαποί καθώς και τρεις (03) σοροί, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως Β 6-7 BF.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ