Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Η εξέγερση των δικαστών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχέδιο Τσιάρα συνετρίβη αποδεικνύοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων δικαστών είναι έντιμη και υπηρετούν το λαό και την πατρίδα.

Σαρωτική φαίνεται ότι είναι σύμφωνα με πληροφορίες η επικράτηση της πλευράς Σεβαστίδη σε ότι αφορά τις εκλογές στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για την ανάδειξη νέου προεδρείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες με καταμετρημένο το μεγαλύτερο αριθμό των ψήφων η επικράτηση της πλευράς Σεβαστίδη είναι σαρωτική με τους δικαστές να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στις μεθοδεύσεις της “γαλάζιας συνιστώσας” της Ένωσης, αυτή των Σαλάτα – Λυμπερόπουλου, η οποία αποτελεί τον κομματικό βραχίονα της ΝΔ στην Ένωση.

Η συγκεκριμένη πλευρά της Ένωσης εδώ και μήνες προσπάθησε με μία σειρά από μεθοδεύσεις να μην γίνουν εκλογές στην Ένωση και ζητούσαν το διορισμό προσωρινής διοίκησης. Ωστόσο από ότι φαίνεται οι μεθοδευμένες κινήσεις τους αποδοκιμάστηκαν έντονα από το σύνολο των δικαστών και εισαγγελέων της χώρας, κάτι που άλλωστε είχα φανεί τους προηγούμενους μήνες αλλά ο κομματικός βραχίονας της ΝΔ στην Ένωση, προσπαθούσε να παραβλέψει.

Ειδικότερα οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας είχαν στείλει ηχηρό μήνυμα προς την «γαλάζια» συνιστώσα Λυμπερόπουλου – Σαλάτα κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τον περασμένο Μάιο, όταν το 92,3% είχε ταχθεί υπέρ της διενέργειας εκλογών μέχρι τις 15 Ιουλίου. Κάτι που επιθυμούσε η πλευρά του προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη, ενώ επιχειρούσε να σαμποτάρει η πλευρά Λυμπερόπουλου – Σαλάτα.

Την αντίθεσή τους με όσα επιχειρούσε πραξικοπηματικά και με πρόσχημα τον κορονοϊό η «γαλάζια« συνιστώσα Σαλάτα – Λυμπερόπουλου στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε στηλιτεύσει επίσης σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά Σαλάτα – Λυμπερόπουλου είναι φίλα προσκείμενη στην ΝΔ και επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης βρισκόταν σε ανοικτό πόλεμο. Κάτω από την συνδικαλιστική τους ιδιότητα πρόσφεραν αφειδώς στήριξη στη ΝΔ κάτι που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης επιχειρούσαν να κάνουν και πριν από μερικούς μήνες, με το να αποτρέπουν τη διενέργεια εκλογών και να επιθυμούν να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Κάτι που είχε συμβεί αρχικά αλλά στη συνέχεια έγινε αλλαγή της προσωρινής διοίκησης με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Σεβαστίδη. Το αποτέλεσμα ήταν να διοριστεί νέα προσωρινή διοίκηση η οποία και οδήγησε την Ένωση σε εκλογές.

Πηγή: documentonews.gr / Βαγγέλης Τριάντης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ