Ο Νίκος Νικολοπουλος απαντά στον Πελετιδη

Καλώς τόνε κι ας άργησε…
Δεν άντεξε την τόσο τρυφερή αντιμετώπιση που έδειξε ο επαναστάτης κόκκινος δήμαρχος της Πάτρας απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη
κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στο δημοτικο συμβουλιο .

Ο Πελετιδης δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του είχε βγάλει την λεοντή και ήταν όλος ΧΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ…

Ο πάντα ζωηρός Νικολόπουλος δεν κρατήθηκε και αφού συγχάρηκε και το ομολόγησε για την μονιμοποίησή των καθαριστριών που επέτρεψε ο υπουργός εσωτερικών να γίνει καθώς και για την υπογειοποίηση του τρένου που υιοθέτησε επιτέλους ο υπουργός των υποδομών, ο αρχηγός της παράταξης νέα Πάτρα άνοιξε; Άφησε ανοιχτό το Μικρόφωνο του επίτηδες; Ποιος ξέρει. Εκείνο που ακούστηκε καθαρά σαν ευχή
η σαν ειρωνεία δεν ξέρω…ήταν τα εξης :
Άντε δήμαρχε και τώρα
χέρι χέρι και βήμα βήμα,
κάνε γρήγορα κι εσύ ότι ο σύντροφος σου Θεοδωρικάκος.
Καλώς τόνε κι ας άργησε…

Συνεδριάζει τώρα το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας μέσω τηλεδιάσκεψης πρώτο θέμα:

“Μετατροπη συμβάσεων σχολικων καθαριστριων σε πληρους και αποκλειστικής”

Σχετικά με το κατεπείγον θέμα που ομόφωνα έγινε δεκτό να συζητηθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αφορούσε την μονιμοποίησή των καθαριστριών στα σχολεία η δημοτική παράταξη “Νέα Πάτρα” ψήφισε θετικά και τοποθετήθηκε ξεκάθαρα.
“Ζητάμε όπως και στο παρελθόν κάναμε, η κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην μονιμοποίησή των σχολικών καθαριστριών καθώς και όλων των πολυετων συμβασιούχων των ΟΤΑ”.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νεα Πάτρα”και πρώην υπουργός Νίκος Νικολόπουλος πήρε το λόγο και υποστήριξε με θέρμη το δίκαιο αιτημα, ξεκαθάρισε όμως ότι :”τούτο δεν μπορεί να γίνει ένα κομματικό “παιχνιδάκι” στα χέρια του ΚΚΕ και του υποτακτικού του Κώστα Πελετιδη.

Ο δήμαρχος προτίμησε να μην απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε η παράταξη και άπλα ζήτησε την ψήφο μας. Εμείς την δώσαμε χωρίς περιστροφές, χωρίς υστεροβουλίες παρότι δεν πήραμε καμιά απάντηση γιατί ο δήθεν φιλεργατικός Δήμαρχος του ΚΚΕ δεν έκανε και δεν κάνει ακριβώς το ίδιο με τους εργαζόμενους στους κοινωφελής φορείς του Δήμου. Είναι ξεκάθαρο πως ο δήμαρχος εδώ και πέντε χρόνια ακολουθεί 2 μετρα και δύο σταθμά. Επιλεκτικά κάποιους μονιμοποιεί και κάποιους άλλους απολυει.

Από την πρώτη μέρα που με έστειλαν οι συμπολίτες μου στη Βουλή και το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζω αμετακινητα ότι οι ελαστικής απασχόλησης ωρομίσθιοι και συμβασιούχοι θυμίζουν “εποχές μεσαίωνα και συνθήκες γαλέρας”, είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε :

” Για τούτο με προσωπικό κόστος υπεραμύνθηκα τους συμβασιούχους και ας κατηγορήθηκα από τους σημερινούς όψιμους υποστηρικτές, ότι τάχα αγωνιζόμουν για τα δικά μας παιδιά. Ναι νιώθω ικανοποιημένος που επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή με το νόμο Παυλόπουλου μονιμοποιήθηκαν όλοι. Μπλε, πράσινοι, κόκκινοι! Και σήμερα λοιπόν μένουμε σταθεροί εμείς στη θέση μας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Νέας Πάτρας” ζητάμε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει ό,τι έκανε τότε η κυβέρνηση Καραμανλή δηλαδή να προχωρήσει στην μονιμοποίησή όλων με την πρόσληψη του στους δήμους και να γίνει μάλιστα η ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Όσο για τον “σταλινικό” Πελετιδη, μετά την σημερινή του “κωλοτούμπα” από την παλιά θέση η κυβέρνηση οφείλει να πληρώσει τους μισθού, τώρα πια ακολουθεί πιστά την απόφαση του παλιού συντρόφου του Γενικού Γραμματέα της ΚΝΕ και σημερινου Υπουργου Εσωτερικών του Κ. Μητσοτάκη. Απαλλάσσει λοιπόν τον κρατικό προϋπολογισμό από ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος και το φορτώνει τις πλάτες των Πατρινών και στέλνει το λογαριασμό στα δημοτικά ταμεία. Άντε ένα βήμα ακόμα και σε λίγο ο Πετιδης θα πάει χέρι – χέρι με τον Θεοδωρικάκο στον Μητσοτάκη”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ