Βικτόρια Χίσλοπ: Λύγισε από συγκίνηση την ώρα της ορκωμοσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγινε πλέον Ελληνίδα με όλες τις τιμές η αγαπημένη συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ.Στην τελετή της ορκωμοσίας που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, η ίδια συγκινήθηκε συγκίνησή για την τιμητική πολιτογράφηση αλλά και το δώρο που της χάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

E2B66852 672C 4A6D 9F41 AD09708F1B51
Είναι, σήμερα, μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα, γιατί για πολλά χρόνια έχω αγαπήσει την Ελλάδα, είπε η ίδια και συνέχισε λέγοντας πως αυτο δεν είναι μυστικό, που αγαπάω τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα, όλα αυτά. Αυτό δεν είναι δύσκολο, να αγαπήσω την Ελλάδα έτσι, αλλά λένε οι άνθρωποι ότι η Ελλάδα είναι κάτι πιο πολύ από αυτό. Το σημαντικό είναι να αγαπήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως τώρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ μεγάλη τιμή σήμερα.

Το συμβολικό δώρο που πρόσφερε ο υπουργός είναι μια σύνθεση γλυπτού από το Μουσείο Μπενάκη, ένα μαρμάρινο σύμπλεγμα χεριών,σπάραγμα από τη σκηνή δεξίωσης αττικού επιτύμβιου ανάγλυφου (325-300 π.Χ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ